Koninginnenacht Festival


Grote zaal: Superstijl + Androvisuals. Cortonvillle zaal: Wallace Vanborn + John Coffey + Raketkanon + Foyer: Top Oder Flop


Koninginnenacht Festival

Koninginenacht Festival met Superstijl, Cortonville en Top Oder Flop!

Met het Oud & Nieuw Festival nog vers in het geheugen, hebben we wegens enorm succes besloten om Superstijl tijdens Koninginnenacht terug te laten komen. Stemmen op je favoriete muziek genre, dansen en een flinke dosis gezelligheid leken ons namelijk ook fijne ingredienten tijdens Koninginnenacht. De kleine zaal heet vanavond Cortonville zaal,  waar je een 'rockpackage' van de bovenste plank ziet, hoort en voelt. Haren los hipsters, rockers en metalheads, het wordt luid. Oh wacht, In de foyer hebben we nog een kers op de soes, daar kun je bieden op de meest hilarische vinylsingles.

Grote zaal - Superstijl
Het dak van de Effenaar ging er tijdens Oud & Nieuw vanaf minuutje één af in de grote zaal, maar we hebben het er inmiddels weer strak opgelijmd. Als je erbij was, dan weet je wat we bedoelen. Maar ook als je op Lowlands wel eens in de India tent hebt gestaan weet je dat Superstijl een hééél gaaf feest is. Jij bepaalt wat de dj’s draaien en dat doe je door simpelweg te stemmen op de muziekstroming van jouw voorkeur. Elk kwartier start een verse ronde met nieuwe stijlen. Een grote teller houdt bij welke stijl de meeste stemmen heeft en hoe lang het nog duurt voordat die begint. Geloof ons, dat is heel spannend!


Cortonville zaal - kleine zaal

Wallace Vanborn
In 2011 rockten onze Belgische vrinden nog het Koninginnedagfestival, in 2013 komen ze terug voor de nacht. En laten we eerlijk zijn, dat is wel zo toepasselijk. Het powertrio leverde met ´Lions, Liars, Guns & God´ een meer dan overdonderend vervolg op hun debuutplaat af. Hun simpele formule - dance beats vermengd met stonerrock en poppy hooks- werkt als een op hol geslagen trein die af en toe even heel hard van de rails rijdt.

Raketkanon
De underground sensatie van 2012? Raketkanon! Niet alleen verzonnen deze Belgen de beste bandnaam ooit, ze maakten meteen een loodzwaar, noisy en moddervet doomsludge-album waar je je stroperige vingers bij af kan likken. Slim, lomp en binnenkort ook famous als het aan ons ligt. Hun debuutalbum draagt de naam RKTKN #1. Best duidelijk. Check hieronder de eerste single ‘Herman’.

John Coffey
Puntige rock ’n roll die zo strak gespeeld wordt dat het eng is: John Coffey weet hoe het moet. In de voetsporen van de grote Zweedse rock ’n rollers, maar ook een band als Foo Fighters. Kortom, bands die snappen hoe je een feestje bouwt met dikke rocksongs. Snel bier halen en goed vast houden, want het wordt wild!

Foyer - Top Oder Flop? 
In de foyer vindt je dé ideale gelegenheid om je platencollectie eens flink uit te breiden. Op elke single die de dj draait, kun je namelijk bieden. We beginnen altijd met een openingsbod van 50 cent, dus met een beetje geluk kun je, zodra het nummer is afgelopen, het plaatje voor weinig meenemen. Wordt er niet geboden en roept het publiek en masse “FLOP!!”, dan wordt het singletje direct en zonder pardon vernietigd. Ganz toll!