Iceage


+ Earth Control + New Bleeders + Puce Mary + incubate DJ-Team


Iceage

Te laat geboren voor de Sex Pistols en andere duistere punk? Schrijf de doempunkers van Iceage meteen in je agenda!

De Deense mannen van Iceage zijn de koningen van de nihilistische kutsfeer. Op een goede manier bezorgen ze je een kloteavond. Kom op, niet meteen afhaken, gezellig wordt het vanavond niet, een intense en louterende avond zeker wel!

Uit uitzichtloze verveling ontstond de afgelopen jaren een zeer boeiende muziekscene in Kopenhagen, waarvan Iceage tot nu toe de populairste band is. Eindelijk weer zo’n compromisloze band die tot op het bot urgentie uitstraalt. Ze klinken feller dan we de afgelopen jaren gewend zijn van kids van 20. Na veelbesproken festivalshows op Incubate, Le Guess Who? en Eurosonic komt Iceage nu naar Area51. Denk aan metalige punkrock met wortels in industrial, gothic en hardcore.

Tweede album 'You’re Nothing' verscheen in februari bij Matador records. Luister hier naar de eerste single 'Coalition'.

New Bleeders
Experimentele punk van een lekker rauwe diy band uit Belgie. Dat is toch wat je wilt? Dat krijg je dus ook. En hard!

Earth Control
Op deze Groningse band zijn de volgende termen van toepassing: synths, gitaar, een drumcomputer en Nederlandse teksten vol gekke en absurdistische bespiegeligen. Live maken de mannen er een gekkenhuis van, dat is beloofd.

Puce Mary
Noise is vaak een mannenaangelegenheid, zo niet bij Puce Mary, alter ego van Frederikke Hoffmeier. Puce Mary is afkomstig uit dezelfde Kopenhagen scene als Iceage en belooft een korte set van agressieve industrial noise.