Efterklang


+ Anna von Hausswolff


Efterklang

De neo-indie koningen van Denemarken bevestigen wederom de warme band met Eindhoven.

De Deense band Efterklang is in Eindhoven geen onbekende meer.  November jongstleden speelden de heren met Sinfonia Rotterdam voor een uitverkochte Catharinakerk tijdens 3 Nights in Heaven een bejubelde set, die zowel band, orkest als publiek letterlijk in hemelse sferen bracht.

Met een wonderlijke mix van sprookjesachtige thema's, frisse indierock en sfeervolle neoklassieke arrangementen lopen de Denen voorop in de indieclassical stroming. Tijdens het concert was volop aandacht voor de songs van het nieuwe album 'Piramida', tevens het onderwerp van de film ‘The Ghost of Piramida’, die je op woensdag 10 april kunt zien bij Plaza Futura, evenals de prachtige Efterklang docufilm 'An Island' die ervoor draait.

Wat een fijn nieuws dat de mannen terugkomen dus, ditmaal voor een echte ‘bandshow’ in de kleine zaal. Uiteraard hoor je opnieuw de songs van ‘Piramida’, maar ook het oudere werk uit de catalogus komt voorbij. Het is pas 17 april, maar vanavond zou zomaar het officieuze begin van de lente kunnen zijn. In ieder geval tot het einde van de show van Efterklang.

Anna von Hausswolff
Om haar af te doen als een Zweeds pianomeisje gaat veel te ver. Anna von Hausswolff (wat een sexy naam!) laat haar piano of orgel grommen, dronen, spinnen en twinkelen. Prachtige songs met een zeer experimentele twist, heel erg mooi. Luister haar laatste album 'Ceremony' er maar eens op na!Foto: Marco Smeets (Efterklang in de Catharinakerk tijdens 3 Night in Heaven 2012)