La Pegatina


+ TenTemPiés + dj Socrates


La Pegatina

La Pegatina is een Spaanse feestband voor fans van Mano Negra, Gogol Bordello en Che Sudaka! Speelde vele festivals waaronder Lowlands en Parkpop plat!

Je denkt vast: 'wat een luie tekstschrijvers werken er bij de Effenaar'. Klopt, maar de eerste alinea van de bio van La Pegatina zegt het gewoon echt allemaal: 

"Deze energieke jongens uit Barcelona hebben maar één missie: ze willen iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen. La Pegatina speelt een high energy mix van rumba catalana met hier en daar een vleugje ska en cumbia. Hun lange nummers duren 2.45 minuten, de kortere korter. Een smile op je face verzekerd, mee hossen aangeraden, polonaise onvermijdelijk.."

Het feest wordt vanavond geopend door TenTemPiés, een internationaal gezelschap dat rock, ska en reggae mixt voor hun zwoele feestcocktail. Maar wel met een Amsterdamse twist, want daar wonen deze mannen al een tijdje.

De dj vanavond is Socrates. Als hij achter de draaitafels plaatsneemt, dan weet je: ik ga nog niet naar huis. Van Mestiza naar Cumbia en van Polka naar Electro Swing...het feest is na La Pegatina zeker nog niet klaar!