Efterklang: The Ghost of Piramida


een samenwerking tussen Muziekgebouw Eindhoven, Plaza Futura en Effenaar


Efterklang: The Ghost of Piramida

Vertoning van de nieuwe Efterklang film 'The Ghost of Piramida' in Plaza Futura!

The Ghost Of Piramida
De Deense regisseur Andreas Koefoed volgde Efterklang tijdens hun 9-daagse trip naar de spookstad Piramida op Spitsbergen, alwaar de groep de basis legde voor hun recente album 'Piramida'. De film laat het bezoek van de band aan een voormalig Russich mijnstadje zien en vertelt het mooie verhaal van de spookstad door de ogen van een voormalig bewoner.

Efterklang
De Deense band Efterklang is in Eindhoven geen onbekende meer. In november jongstleden speelden de heren met Sinfonia Rotterdam voor een uitverkochte Catharinakerk tijdens 3 Nights in Heaven een bejubelde set die zowel band en orkest alsook het publiek bijna letterlijk in hemelse sferen bracht. Met een wonderlijke mix van sprookjesachtige thema's, frisse indierock en sfeervolle neo-klassieke arrangementen lopen de Denen voorop in de indieclassical stroming. Tijdens het concert was volop aandacht voor de songs van het nieuwe album 'Piramida', tevens het onderwerp van de film. Het concert wordt alom gezien als een van de beste concerten in Eindhoven in 2012.

Eerder speelde Efterklang met Daniel Bjarnason & their messing orchestra tijdens Cross-linx 2011. De band resideerde en repeteerde voor beide optredens een aantal dagen in Eindhoven, en waren persoonlijk aanwezig bij de Eindhovense première van hun eerdere film 'An Island'.