Uitverkocht

Fresku


'homecoming show'


+ Patrick Laureij (Comedy Train) + ROYAL X FRESKU X EFFENAAR afterparty met DJ Sueside


Fresku

De beste rapper van Nederland sluit een succesvolle periode af met een homecoming show in zijn thuisstad!

Wat een jaar voor onze rapheld uit Eindhoven. Een nieuw album dat insloeg als een bom, een live huwelijksaanzoek voor zijn vriendin in onze kleine zaal tijdens de release show van zijn ‘Maskerade’, één van de beste concerten op Lowlands, verkiezing tot beste rapper van 2012, een prachtige documentaire en ga zo maar door. Wij gaan dus ook lekker door met een ‘homecoming party’ voor Fresku, want dat heeft hij verdiend!

Verwacht zeker geen kopie van zijn laatste show in de Effenaar, want een herhaling van zetten, daar doet Fresku niet aan. Wat je wel kan verwachten is een feestelijke afsluiting van Fresku’s clubtour en geloof ons maar, die wil je niet missen. Oefen ‘de lintworm’ nog maar eens goed!

Patrick Laureij
Zoals zovele comedians in de dop, werd Patrick (1982) als puber gegrepen door de grote Amerikaanse namen: Eddy Murphy, Richard Pryor, Chris Rock, Jerry Seinfeld. Maar dat dat ook in Nederland kon, ontdekte hij pas later. In 2006 schrijft Patrick zich in voor de Rotterdamse Talent Night. Tijdens deze talentenjacht ontdekt hij in korte tijd de twee uitersten die bij Comedy horen: valt de eerste avond het voltallige publiek als een blok voor zijn half geïmproviseerde grappen; op avond twee treft hij een oorverdovende stilte en gaat hij voor het eerst ‘dood’ op het podium.

Hij moet dus aan het werk. En dat doet hij ook. Via verschillende kleine podia en vele, vele optredens belandt hij uiteindelijk op het Open Podium van Toomler waar hij de kneepjes van het vak leert. Zijn harde werken ziet hij in 2009 bekroond met een geslaagd Comedytrainauditie, waarna hij mag toetreden als nieuwste lid van dit illustere gezelschap en dus collega wordt van o.a Ronald Goedemondt, Najib Amhali, Henri Van Loon, Hans Teeuwen en Theo - Hedde Drugsop? - Maassen.
Deze en andere Comedytrain artiesten vindt je iedere tweede zaterdag van de maand met een vaste avond in de Effenaar.

Kom naderhand op de ROYAL X FRESKU X EFFENAAR een dansje met Fresku op de vloer doen!

Foto: Marco Smeets