Heibel! XL met o.a. Oooh Shit! + SAW + VoNK


dubstep / techno / electro / grime / trap / pop / house / drum'n'bass


Grote zaal: Jonathan D (Oooh Shit) + She Male + Dyzz & Rebus (the Iluminated) + Obscure (SAW / Dub Zero) + Visuals by Dropsnor & Vleesboom + Vonk zaal: Stormkrach + DragNdrop + Dubbel & Dwars


Een hoop gedoe voor niks!

Heibel! XL knalt vannacht 2013 af! De gratis en maandelijkse zaterdagavond in de kleine zaal van de Effenaar, waar iedere maand locale dj's en feestorganisatoren zich tijdens een afwisselend opstootje presenteren gaat voor deze speciale gelegendheid XL! Al was het alleen maar omdat de allereerste editie van Heibel XL in september de boeken in ging als het meest legendarische Effenaar feest van 2012. In de kleine zaal presenteert Heibel! met één moeite door zijn nieuwe techno georiënteerde zusje: VoNK.

Vanavond wordt het relletje op de dansvloer geschopt met Heibel! debutant Jonathan D (Oooh Shit), feestbeesten She Male, UK bass helden Dyzz & Rebus en dubstep meesters Obscure (SAW / Dub Zero). In de VoNK zaal laten Stormkrach, DragNDrop en Dubbel & Dwars zien dat er eindelijk een techno feestje in Eindhoven is dat draait om de frisse techno anno NU!

Oooh Shit! zijn bizar leuke Eindhovense feestjes met rare thema's, goeie vibes, misschien een béétje te veel drank en kei goede dj's. Resident dj Jonathan D trapt Heibel XL af met een toffe electro en dubstep set.

She Male zijn er twee. Een lange hij en een kleine zij. Ze brouwen tijdens hun dj-sets een geweldige mix van indie, techno, dubstep, pop, acid en house. Een feest voor het oor, en een zware test voor het uithoudingsvermogen op de dansvloer bleek wel tijdens de Heibel! van juni. Wegens groot succes in de herhaling!

De gevarieerde sets van 'partners in grime' Dyzz & Rebus brengen van begin tot eind een overvloed aan basslines, tweaks en energie op de dansvloer. D&R kennen geen stijlgebonden grenzen, waardoor altijd een dynamische en natuurlijke opbouw ontstaat. Naast dubstep draaien de Eindhovenaren ook graag dub/reggae, breaks en drum ‘n’ bass, kortom; UK-influenced bass-music galore!

SAW residents Obscure vertegenwoordigen vanavond op Heibel! de grootste dubstep club avond van Zuid Nederland. 2013 belooft een heel mooi jaar te worden voor Robin Dohmen en zijn antwerpse maat Pieter Jan Pieters. Ook hun SAW groeit alsmaar groter. Vanavond mogen alle remmen los, want na al hun "opwarm sets" op SAW zijn ze vanavond de afsluiters op Heibel! XL.

VoNK staat voor fonkelverse, knapperige techno, gerijpt op Eindjes’ vruchtbare bodem, met een lekkere, vertrouwde smaak, maar tòch anders. Frisse, onbespoten beats van dit kaliber vind je bij VoNK. In het verleden behaalde resultaten tellen niet meer. VoNK zoekt de toekomst en presenteert kraakverse techno die zich niet meer onder stoelen en banken laat steken, maar klaar staat om het nachtleven te bestormen. De vruchten hangen laag, tijdens deze eerste editie in kleine zaal van de Effenaar. Pluk je mee?

Stormkrach, aka Krijn van Heusden en Bert Kroes, duikt de electronische diepte in. Zij laten VoNK kennis maken met donkere sferen, pulserende ritmes en onconventionele synths. Het tempo blijft relaxt, maar de beats krachtig en intens. Die combinatie vormt een levendig contrast met het mainstream techno geluid. Vanavond kickt Stormkrach de eerste editie van VoNK af met een nieuwe DJ-set.

Thomas Castelijns en Dirk Kanters zijn dragNdrop. Deze Eindhovense live-act brengt een smeltkroes van electro, chemical, techno, drum’nbass en rock. Hun debuutalbum ‘Warranty void if broken’ komt begin 2013 uit en toont hun brede muzikale spectrum. Live hanteert dragNdrop een genadeloos andere aanpak. Stilstaan op de dansvloer is geen optie. Dus trek je oudste sneakers maar aan … dNd will make your rubber burn. 

In de serie ‘Nieuwe Zolderkamerhelden’ zijn we bij Lars Muselaers en Robbert Sikking aangekomen. Dubbel & Dwars is de naam, ruig & kruidig is de sound. Dit duo vindt de weg naar de betere optredens steeds makkelijker. Tijdens hun nieuwe semi-live set, met Robbert aan de tracks en Lars live aan de knoppen, is de kans groot dat je een van hun eigen producties tegenkomt. Op Soundcloud vind je iedere maand een nieuwe mix en alle optredens. Dubbel & Dwars sluit de eerste editie van VoNK op gepaste wijze af. Jajaja, vast & zeker.