Effenaar Kids: De Grote Mees Kees Show


met: Mirjam Oldenhave, Rick de Haas en band


Een flitsende voorstelling met veel muziek, verhalen, raps, non-stop-PowerPoint en vooral: Mees Kees!

Mees Kees is nog maar stagiair, maar toch kan hij al heel goed orde houden. Grote rampen, zoals rekenen en topo, zijn bij hem geen probleem. Voor alles heeft hij een slimme oplossing. Dus, wanneer de klas een heel saai liedje moet instuderen voor de bonte avond, bedenkt hij samen met de klas snel iets anders: een coole rap!

Mees Kees schrijfster Mirjam Oldenhave zingt, vertelt en speelt accordeon. Irene Schepers en Roos de Wijs zingen, rappen, spelen keyboard, contrabas, accordeon, basgitaar en sopraansaxofoon. En als klap op de vuurpijl: Illustrator Rick de Haas tekent en animeert live tijdens de voorstelling op groot scherm! Het concert is zeer interactief: De kinderen zingen mee, leren verschillende ritmes en rappen zich rot.

Moex (Mirjam Oldenhave EXpres) is een muziek/theatergroep rond kinderboeken-schrijfster Mirjam Oldenhave. Moex wil kinderen enthousiast maken om te (gaan) lezen. Muziek is een goed middel om dat op een ongedwongen manier te doen. Mirjam gaat al jaren het land rond om te vertellen over haar boeken en over schrijven van boeken. In het verleden heeft ze ruim tien jaar muziek- en dramalessen gegeven in het speciaal onderwijs. Zij weet kinderen van alle niveaus te boeien met haar spannende en humoristische verhalen. Mirjam Oldenhave zingt en speelt accordeon en gitaar. Irene Schepers en Roos de Wijs, die beiden een opleiding hebben gevolgd aan het conservatorium in Amsterdam, zingen en spelen accordeon, keyboard, contrabas en sopraansaxofoon.