De Kift - Yverzucht / Krankenhaus / Gaaphonger


25 jaar jubileumconcert 'Proost Trouwe Vrienden'


En staat voor de tiende keer in de Effenaar!


De Kift - Yverzucht / Krankenhaus / Gaaphonger

De 25 jarige Kift speelt een speciale reprise van het beste van Yverzucht, Krankenhaus en Gaaphonger!

 De De Kift bestaat 25 jaar en dat vieren ze uitbundig. Jubileumjaar 2013 staat volgeboekt met optredens, nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden en start in januari met een jubileumtournee. We zijn de archieven ingedoken voor een jubileumtour met ‘het beste van’ van de vroege Kift-albums. De tour bestaat uit drie verschillende optredens: het beste van de albums Yverzucht (1989), Krankenhaus (1993) en Gaaphonger (1996), een compilatie van Vlaskoorts (1999) en Koper (2001) en een recentere set met 7 (2006) en Hoofdkaas (2008).

De Kift werd opgericht in Zaanstad in 1988. De muziek kent invloeden van punk, fanfare en folk. Omdat ze naar eigen zeggen niet kunnen schrijven, verknippen ze verborgen parels uit de wereldliteratuur tot teksten voor hun muziek. Zo kwamen Lucebert, Wolfgang Borchert, E.M. Remarque en Jan Arends al op menige Kift-plaat voorbij

De eigenwijze houding van De Kift heeft door de jaren heen voor een feestelijke optocht aan eigenaardigheden gezorgd. Een kartonnen doos, gevuld met lege conservenblikken, gebruiken als percussie bijvoorbeeld. Of het podium tegemoet fietsen op een zelfgemaakte ´drumfiets.´ En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De cd-verpakkingen van De Kift worden veel geprezen. Hun album Hoofdkaas werd verkocht in tweedehands, op maat gesneden kookboeken. Krankenhaus (1993) werd uitgegeven in een sigarendoosje.