Cosmonauts + The Stilettos + traumahelikopter dj team


+ dj Barry Stiletto


Cosmonauts + The Stilettos + traumahelikopter dj team

Psychedelische garagehelden van de bovenste plank. Die plank met die pillendozen erop.

Eén van onze aller-aller-allergrootste garagehelden: Cosmonauts! Er lijkt geen einde te komen aan de stroom van frisse garagerock en psychedelica bandjes. Elke plaats in Amerika, en ook Europa kent wel een stel verveelde kids die met genoeg drugs op hun muzikale trips willen delen met een gaaf publiek.

Cosmonauts verschilt in de basis niet zo veel van deze kids; ze zijn een jaar of 20, komen uit Orange County en spelen gewoon zo goed als ze kunnen. Toch zijn ze geen duizend in een dozijn bandje. Ze gebruiken vette soundscapes en hebben duidelijk geluisterd naar vroege Sonic Youth. Met alle psychedelische gevolgen van dien! Voeg daar surfgitaren, dansbare riffs, een frisse kijk op psychedelica aan toe en je krijgt een onbeschaamd agressief, bewust vaag, opzwepend en luid geluid. Dat laatste is misschien wel het meest cruciale element in het geluid van de Cosmonauts, en een waarschuwing is op z’n plaats, want ze spelen fucking hard. Wat? Dat ze hard spelen!!

The Stilettos
The Stilettos zorgen altijd voor een goed potje rock ‘n roll, gewapend met losgeslagen zang, een telecaster en een drumstel. Complete overgave en nummers die doen denken aan punk uit de eighties en garage uit de sixties.

Zoals je misschien al hebt gezien, beginnen we vanavond om 22.00 uur. Wat later dan normaal, maar dat betekent ook lekker lang doorfeesten, het is tenslotte vrijdag. En er zijn dan ook keigoede dj’s met de gruizigste plaatjes die er op vinyl te vinden zijn.  Het traumahelikopter dj team en Barry Stiletto draaien die zwarte schijfjes dol tot in de late uurtjes.