Faberyayo


in samenwerking met Studium Generale


+ support


Faberyayo

Een bijzonder valentijnsconcert van deze Jeugd Van Tegenwoordig rapper op een bijzondere locatie .

Faberyayo levert zijn eerste volwaardig solo album, genaamd ‘Coco’. Coco is een ode aan zijn meisje, de liefde en huiselijkheid. Het album is geproduceerd door Benny Sings.

Op Faberyayo zijn mixtape ‘Het Grote Gedoe‘ heb je al een voorproefje van de samenwerking tussen deze heren kunnen horen op de track ‘Solonaise’. Coco is een verrassende plaat geworden. Niet alleen vanwege de stilte rondom het project en de plotselinge release, ook vanwege de producties en thematiek. Benny Sings geniet bekendheid door zijn producties voor acts als Giovanca en Wouter Hamel.

 

 

 

 

"De plaat is een ode aan de liefde, aan mijn meisje en de huiselijkheid”, zegt Faberyayo. Single 'Een Echte'  verhaalt over het feit dat zijn meisje bij hem is ingetrokken ‘met al haar prinsessenjurken’. Geen brag ‘n boost op Coco, maar liedjes over zijn kat, over restjesdag en heimwee naar huis, met vrolijke en ‘kleine’ producties. Een conceptplaat? “Ja, zo kun je het noemen, maar niet zoals Histoire de Melody Nelson van Serge Gainsbourg. Dat is toch echt van een andere orde.”

Faberyayo gaat een aantal kleinschalige shows op unieke locaties doen rondom Coco. “Ik wil zeker een aantal leuke dingen doen, maar het is wel een heel persoonlijk en intiem album, ik denk niet dat er een gigantische tour omheen moet komen.”

Het Gaslab is een oud laboratorium op het terrein van de TU/e dat wordt gebruikt voor concerten van Studium Generale. Een spannende industriele locatie voor een mooi concert, op loopafstand van Centraal Station Eindhoven. De route vind je hier.

Dit concert is een samenwerking met Studium Generale en wordt mogelijk gemaakt door de steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl