Testament (enige Benelux show)


in samenwerking met Dynamo


+ Xerath


Testament (enige Benelux show)

Thrashmetal grootheden keren terug naar hun tweede thuisstad.

Dynamo en de Effenaar hebben in samenwerking het voor elkaar gekregen dat de US thrashband Testament weer naar Eindhoven komt. Door een drastische inkorting van de tour, is deze show in Eindhoven de enige Benelux-show!

Wegens het uitverkopen van Dynamo vindt de show plaats in de Effenaar!

Midden jaren 80 stonden Dynamo Metal en de Amerikaanse thrashband Testament nog in hun kinderschoenen. Dat beiden heel vlug volwassen zouden worden, was zeker! Testament zou in 1987 op het roemruchte Dynamo Open Air spelen, nadat de band met 'The Legacy' een van de beste thrashplaten uitgebracht had. De band bracht tot 2 keer toe de opnames van hun show op dit DOA festival uit. Testament komt na vier jaar weer naar Eindhoven, en daar zijn we trots op.

Zowel Testament als Dynamo groeide op in een tijdperk van klassieke metalplaten en dito concerten. Chuck Billy (zang) en zijn kornuiten brachten naast The Legacy nog een flink aantal platen uit die zich met gemak kunnen meten met die van The Big 4. 'The New Order', 'Practice What You Preach', 'The Ritual', 'The Formation Of Damnation' en 'The Gathering' staan bij de liefhebbers naast klassiekers Metallica en Slayer in hun platenkast.

De band is niet stil blijven staan en heeft met 'Dark Roots Of Earth' wederom een knaller van jewelste gemaakt. Testament blijft zowel de old als newschool trouw en weet hoe een Thrashplaat moet klinken. Live is de band met meestergitarist Alex Skolnick op zijn best, wat bezoekers van Wacken 2012 kunnen beamen.            Steel Engraved uit Duitsland is te gast op de tour van Testament. Power Metal galore! De band bracht hun eerste full length ‘State Of Siege’ in 2010 uit via het Stone Stallion label en tourde met bands als Vicious Rumors, Wasp en Circle II Circle.