SAW vs. Breek: Drumsound & Bassline Smith + Youngsta + Genetix + Icicle e.v.a


line-up: Drumsound & Bassline Smith + Youngsta + Genetix + Icicle + Piro + Nymfo + Addergebroed + Proxima + Devnik + Obscure


Je kerstvakantie begint met de grootste dubstep en drum n bass party die we ooit organiseerden!

Vanavond bundelen SAW en Breek de krachten om samen een gigantisch basscanon te vormen. Na het succes van de vorige SAW en de legacy die Breek inmiddels heeft opgebouwd leek het ons een prima plan om samen het jaar uit te knallen. Hoe doen we dat? Dubstep en Drum ’n Bass van diep en duister tot snoeihard en alles wat daar tussenin ligt uitgespreid over de twee zalen van de Effenaar.

Alle barrières, voor zover die nog bestaan, tussen Dubstep en Drum ’n Bass gaan op 22 december tegen de vlakte. De Effenaar zal het toneel zijn van een cross-over feest waarbij in beide zalen zowel Dubstep als Drum ’n Bass acts achter de decks zullen klimmen. De grote zaal voor de kneiters en bangers en de kleine zaal voor de liefhebber die wat meer diepte kan waarderen.

DRUMSOUND & BASSLINE SMITH (UK)
Een gerenommeerd Engels trio dat de top van de Drum ’n Bass wist te bereiken met hun eigen, energieke en unieke sound. Ze zijn graag geziene gasten bij BBC Radio 1 en 1Xtra waar ze onlangs nog een gruwelijke Essential Mix voor in elkaar draaide. De mannen beperken zich overigens niet tot Drum ’n Bass, ze staan erom bekend niet vies te zijn van een goede dosis Electro of Dubstep.

YOUNGSTA (UK)
Zonder twijfel een van de beste DJ’s uit de Dubstep. Bekend om zijn kwaliteiten achter de draaitafels en natuurlijk zijn ontzettend fijne producties.  Deze Dubstep veteraan, die op zijn 13e begon met het draaien van 2step en Garage, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke DJ’s uit de scene. Wie zijn wekelijkse show op RinseFM luistert weet dat deze man je op 22 december verder de diepte in zal sleuren dan ooit te voren.

GENETIX (UK)
Het duo Genetix heeft zijn wortels in de Jump Up Drum ’n Bass scene. Na een aantal succesvolle soloproducties hebben de heren een team gevormd. Het grote succes is gekomen met hits als ‘Squid Attack’ en ‘Keep it Gutter’. Op 22 december zullen deze platen dan ook ongetwijfeld de zaal in geslingerd worden. Heftig, hard en energiek, Genetix dus.

ICICLE (UK)
Jeroen Snik alias Icicle heeft, zoals zijn naam al doet vermoeden, Nederlands bloed. Inmiddels zit hij al een tijdje aan de andere kant van de zee om in Londen aan zijn carrière in de Drum ’n Bass te werken. Met indrukwekkende releases op labels als RAM, Shogun Audio en Renegade Hardware heeft hij zijn sporen inmiddels meer dan verdiend. Icicle is naast het produceren ook een ware kunstenaar met draaitafels en dat zal hij in op SAW vs Breek komen bewijzen ook!

PIRO (NL)
Deze man behoeft eigenlijk geen introductie. 22 december is echter een speciale avond want dit zal een van de laatste keren, dan wel niet DE laatste keer zijn dat Piro een Dubstep set gaat draaien. Niet getreurd want zijn voorliefde voor alles wat laag gaat en uit Engeland komt blijft bestaan. Zo timmert hij nu bijvoorbeeld hard aan de weg met zijn nieuwe avond; ZOOM!

NYMFO (NL)
Eindhovense Amsterdammer Nymfo werd in 2007 nog uitgeroepen tot Drum ’n Bass DJ van het jaar. In 2011 sloopte hij de Bravo tent op Lowlands maar de kroon op zijn werk is echter zijn album ‘Characters’ dat in juni van dit jaar uitkwam. Natuurlijk kennen we Nymfo niet alleen van zijn skills als producer en DJ maar ook als promoter van feesten als Red Zone, Icon en Breek. Een man die niet mag ontbreken aan de line up van SAW vs Breek dus!

ADDERGEBROED (NL)
SAW resident Addergebroed doet in binnen- en buitenland goede zaken met zowel zijn producties als DJ sets. Hij vliegt inmiddels heel Europa door en heeft een flinke achterban op weten te bouwen. Gelukkig kan hij op 22 december met de fiets naar de Effenaar om de ramen weer eens te laten rammelen.

PROXIMA (NL)
Een van de kartrekkers achter Breek is Eindhovenaar Proxima. Jaren geleden voor het eerst in aanraking gekomen met Drum ’n Bass en met wat hulp van neef Icicle wist hij aardig wat mensen uit te scene te interesseren in zijn muziek. Hij bracht muziek uit op onder andere Shogun Audio en Tempa. Op dat laatste label bracht hij een korte tijd geleden nog een EP uit met twee diepe Dubstep tracks genaamd ‘Lie Detection’ en ‘Brainstem’. Hiermee heeft hij bewezen niet vies te zijn van een stevig potje Dubstep.

DEVNIK (NL)
Ook resident Devnik staat 22 december op het podium. Ooit begonnen met het produceren en draaien van Electro. Met de track ‘Concrete’ wist hij zelfs flink wat ogen op zich gericht te krijgen binnen de Electro scene. Na de ontdekking van Dubstep verschoof zijn liefde echter volledig naar sub-bassen en daar zijn we bij SAW en Breek blij mee ook. Hello and welcome to the FLATLINE!

OBSCURE (NL/BE)
Dit Nederlands/Belgische duo is meer dan bekend bij de vaste SAW bezoeker. Ze bijten doorgaans het spits af op de SAW avonden en dat doen ze in stijl. Beide heren zijn creatieve duizendpoten die naast hun energieke maar obscure muziek ook succes boeken met tal van andere artistieke uitingen.