ZOOM feat. Zed Bias aka Maddslinky + Eric Valentine + Piro


line up: Zed Bias aka Maddslinky (Swamp 81, Thru Thought), UK + Eric Valentine (ZOOM, Kitsch) + Piro (ZOOM, Broke)


ZOOM feat. Zed Bias aka Maddslinky + Eric Valentine + Piro

ZOOM is de nieuwe frisse clubavond van dj’s Piro en Eric Valentine. Deze avond staat in het teken van de nieuwste sounds vol dikke beats en punchy baslijnen.

De gastheren van ZOOM zijn een gouden duo. Dj Piro is de man die het dikste bassgeluid altijd het beste weet te brengen. Hij organiseerde in de Effenaar ruim 3 jaar de uiterst succesvolle Sine Dubstep avonden, waar de zuivere bass het hoogst in het vaandel stond. Op Broke zoekt hij al jaren combinaties tussen de meest uiteenlopende clubstijlen. Dj Eric Valentine staat bekend als die man die de wat minder belegen dance het Stratumseind opslingert. Onder anderen Ben UFO en Mosca stonden in zijn mini-warehouse; café Kitsch. Beide heren weten hoe ze een tent moeten rocken, vergezeld met altijd de meest verrassende gast dj’s.

ZOOM is de vleesgeworden combinatie van die twee en is verrassend in het kwadraat: ZOOM is niet te vangen in één muziekgenre, maar brengt een mix van bass, house, garage en ander nieuw fris clubgeluid, beinvloed door het geluid uit Los Angeles, Londen en Berlijn.

Voor ZOOM turnt de Effenaar de kleine zaal om in een grote maar knusse dansvloer, die moet zweten tot in de kleine uurtjes.

Zed Bias
Voor de allereerste editie van ZOOM mogen we de kunst afkijken bij niemand minder dan Zed Bias aka Maddslinky. Al vanaf midden jaren negentig staat Zed Bias aan de top van de soulful bassmuziek. Met ‘Neighbourhood’ scoorde hij een van de grootste 2-step hits van die tijd.

Deze man uit Manchester heeft al aardig wat dansvloeren op subtiele wijze kapot getrokken met zijn rauwe maar toch ook zeker supersexy en catchy sound. Afgelopen zomer is hij zeer goed ontvangen op festivals als Mysteryland en Outlook. Hij schreef tracks voor onder anderen Gabrielle, Kosheen, Maxim, Pharoahe Monch en The Streets. Zijn hedendaagse klappers dropt hij op labels als Swamp 81 en het nieuwe label van Julio Bashmore.