Balthazar


+ Bed Rugs


Balthazar

Eindelijk is het zover, Balthazar komt met het langverwachte vervolgalbum en een tour die onze kleine zaal aandoet!

Het Belgische Balthazar ging als een tornado door het poplandschap heen met hun in 2010 verschenen album 'Applause'. Met ‘Rats’ komt de band datzelfde doen in de kleine zaal vanavond. Voor de derde maal in de Effenaar en voor de derde maal compleet anders. Want als je Balthazar anno 2010 of 2011 verwacht, dan kom je wellicht aangenaam bedrogen thuis!

Jinte Deprez en Maarten Devoldere hebben beide muziekproductie gestudeerd en dat hoor je. Superfijne popsongs worden doorkruist door catchy breaks en geheime verrassingen die pas na meerdere luisterbeurten tevoorschijn komen. Mixer Noah Georgeson (Joanna Newsom, The Strokes, Devendra Banhart) gaf het op 15 oktober te verschijnen album nog een extra dot magie en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen! ‘Rats’ is in ieder geval dieper, rustiger en vooral gevoeliger dan de voorganger. Inspiratiebronnen zijn mannen als Serge Gainsbourg en Leonard Cohen. Wij zijn benieuwd!

Bed Rugs
Ze noemen zichtzelf de 'missing link' tussen The Beatles en Nirvana. Uiteraard een uistpraak met een dikke Vlaamse knipoog, maar de vergelijking geeft zeker aan waar Bed Rugs zich mee bezig houdt: Strakke popsongs in een stoer jasje. In Belgie zijn de mannen ontzettend heet, Nederland volgt dit jaar vast heel snel!