Genius By Default ft: Ceephax Acid Crew (live) + 030303djs + more!


Adapter presenteert:


Ceephax Acid Crew (live) + Ekman (live) + Bliksem (live) + 030303djs + vj Pixibox + Chill Out met: Ruistuin + Autonomatix + Psiox + Muras + Hyde Park + dj Jung'lin


Vanavond presenteert het Adapter collectief een nieuwe editie van Genius By Default. Een initiatief ter ere van de roemruchte Roland TB-303 bass machine. De TB-303 veroorzaakte een revolutie in de elektronische muziek eind jaren 80 die nog vele jaren zou duren. Het Genius By Default concept brengt die baanbrekende tijd weer tot leven door voor het programma naast members  van het Adapter collectief, internationaal bekende artiesten uit te nodigen die beroemd zijn geworden om hun acid sound.

Bij eerdere edities waren reeds te gast: Somatic Responses, DMDN, Pennik Ettek, Rude 66 en Mike Dred.

 

 

 

 

 

Het programma:

CEEPHAX ACID CREW (Planet mu – Rephlex – 030303records)
Het ultieme acidmonster met een briljante live show. Ceephax Acid Crew staat bekend om het feit dat hij altijd zijn complete studio naar zijn live optredens meebrengt. Het resultaat is een grote analoge acid party met veel 303, 101 en 909. Een waar paradijs voor Roland liefhebbers!

EKMAN (Pantzerkreuz – Abstract Forms – Adapter)
Na ontelbare experimenten met door chloroform opgewekte coma’s bij onvrijwillige patiënten begon Ekman met behulp van audio waves hun realiteit te vervangen. Met geruststellende baslijnen en kalmerende melodieën heeft hij de realiteit inmiddels jaren succesvol vervalst.

BLIKSEM (Adapter)
Medeoprichter van het Adapter collectief Bliksem geeft de voorkeur aan analoge synths en drum machines. Minimale beats en ruwe TB-303 baslijnen zorgen voor een trage acid groove die je terugbrengt naar de tijd toen kraken nog legaal was.

030303DJS (030303recs)
Geen saai moment wanneer 030303  ´in the house` is. Van IDM naar Acid en House en alles er tussenin. Een primeur voor de Effenaar!

PIXYBOX VISUAL PROJECTS (Adapter)
De VJ stijl van Pixybox combineert custom-made materiaal met animaties en live footage. Voor deze editie van Genius By Default is een speciaal video mapping project in de voorbereiding!

CHILL OUT
In de foyer wordt een chill out area ingericht met live optredens van Ruistuin, Autonomatix, Psiox,  Muras, Hyde Park en dj Jung'lin