Radio Modern


Retro Fifties Ball


live: Roy P-Cat and the V-8 Daddy's + Dj's The Boppin' Benvis Brothers + Dansles Swing Shakers


Radio Modern geeft retro swingfeesten met knallende live bands, zwierende petticoats, mooi uitgedoste vrouwen en rockers en vooral tot de laatste centimeter gevulde dansvloeren. Radio Modern bracht de fifties naar Pukkelpop, uitverkochte zalen als de Roma in Antwerpen of de Vooruit in Gent en komt nu naar ons koude kikkerlandje om de sfeer eens goed te ontdooien met hun fijne fifties feesten.

Net als vroeger beginnen onze dansfeesten vroeg. Ten laatste om 21.00 uur is de dansvloer gevuld voor een swing dansles. Je leert een aantal basispassen uit de lindy hop, swing en jive waarmee je je kunt uitleven tijdens het optreden van onze live band. Op ons podium blinken bands die rock’n’roll in hun bloed hebben, zoals de legendarische Mike Sanchez, Ray Collins en Lady Linn. We sluiten de avond steevast af met dj’s die de wax in de vingers hebben en wie wil kan voor wat rouge en krulspelden langs in het Beauty Boudoir van de Modernettes.

Op Radio Modern delen hippe vogels uit de discotheken probleemloos de dansvloer met dansfanaten en ouderen die de glorie van vroeger graag weer komen opsnuiven. Een dresscode hanteren we niet, maar iedereen geniet ervan om zich op te tutten, hun mooiste jurk of pak uit de kast te halen en hun dansschoenen op te poetsen.

Back to the nifty fifites and swinging forties dus: Radio Modern is een nostalgische trip naar de jaren ‘40 en ‘50. Herbeleef een stukje geschiedenis en geniet een avond lang van deze unieke retrosfeer met old school swing in een mooi decor en knetterende rootsmuziek.