Breton


+ Mineral Beings


Te gekke sensatie aan het indie front voor fans van Foals, Hot Chip, Burial en Tricky!

Breton is een kwintet dat recht tegen de stroom ingaat. In maart kwam hun debuutalbum ‘Other People’s Problems’ uit en daarop hoor je complexe beats, overstuurde zang en trippy soundscapes die je ook  nog een fijne sfeer in trekken tijdens het dansen. Want dansen zul je!

Het album van de Britten werd opgenomen in de studio van Sigur Rós op IJsland. En dat hoor je. In een interview voor FaceCulture zei bandleider Roman Rappak er het volgende over: “De reis naar IJsland was een protest tegen onszelf. We woonden in grijs Londen in een oud bankgebouw dat uit elkaar viel, omringd door electronica en synthesizers en agressieve geluiden. In IJsland was het 24 uur per dag licht en werden we omringd door schapen, geiten, paarden en watervallen. De studio van Sigur Rós, aan de voet van een berg, is een verbouwd zwembad. Het is er prachtig en heel comfortabel: alles is warm en gezellig en overal liggen instrumenten.”

Live worden de shows van de Londenaren ondersteund door prachtige visuals. Breton is een ervaring die je audiovisueel vastgrijpt en je niet meer loslaat tot de laatste sample is uitgestorven. Checken dus. 

Mineral Beings
De melancholische en elektronische chillwave van Mineral Beings werkt even bezwerend als meditatief. De lijzige zang van frontvrouw en bandleider Merlinde voegt er nog een dimensie aan toe. Vanavond speelt ze voor het eerst in Eindhoven. Grote kans dat we haar hier nog vaker gaan terug zien.

Gratis!
Yup, je leest het uitstekend hoor. Je kunt gratis naar de show van Breton op vertoon van je Hit The City-kaartje. Doen dus, want dan zie je dinsdag 9 oktober niet alleen een ontzettend vette show van deze Britten, maar ga je zondag 18 november ook naar de eerste editie van Hit The City. En dat alles voor slechts 15,00 eurootjes. Waaaaa!!!