Six Organs of Admittance


+ Wolvon + Zachary Cale


Six Organs of Admittance

Spacelord, folkhippie en verlegen rocker Ben Chasny rockt de kleine zaal met Comets on Fire als begeleidingsband. Six Organs of Admittance versie 2.0!

Ben Chasny, hij is een held. Of de Amerikaan nu de akoestische gitaar beroert of zijn vintage buizenamps vol open zet, het is dezelfde prettig gestoorde ervaring in een ander jasje.

Onder de naam Six Organs of Admittance tokkelt Chasny al bijna 15 jaar aan de weg. Zo bracht hij onlangs een bezoek aan de Mariakappellen in Tilburg, waar hij speciaal voor het Incubate festival een akoestisch album opnam en dat later presenteerde in een Tilburgse kapel. Maar ook zijn psych rock avonturen zijn op z’n zachts gezegd legendarisch en ‘outta there’. Chasny is zowel een tourlustige folkhippie als een verlegen rockgod.

Een nieuw album verschijnt eigenlijk elk jaar op Drag City, het label dat Six Organs of Admittance altijd heeft gesteund. Soms zijn die albums akoestisch, soms heel experimenteel en soms gewoon lekker hard en spacy, zoals nu: ‘Ascent’ is het laatste pareltje in de reeks van Chasny en ditmaal bestaat zijn studio- en liveband uit niemand minder dan de heren van Comets On Fire. De band is nooit officieel uit elkaar gegaan, maar wel verdwenen in de culthoeken van het heelal. Maar de mannen zijn terug met Six Organs brein Chasny als opperhoofd, en dus zit het met de snarenwonders wel goed. Heerlijke drones, fuzzsolo’s en zijn kenmerkende ijle zang tillen je hersenpan op en zuigen de inhoud van je kop langzaam naar buiten. Als je niet wilt wegspacen vanavond, neem dan je autogordels maar mee.

Favoriete album van Six Organs of Admittance op de Effenaar-burelen is zonder meer ‘Shelter from the Ash’, al kan ‘Ascent’ die positie wel eens spoedig gaan overnemen. De eerste luisterbeurten voorspellen in ieder geval nog veel meer luisterbeurten.

Ga je naar deze show? Dan kun je gebruik maken van de novemberkorting. Lees hier alles over deze novemberkorting en bespaar tot maar liefst € 6,00 voor shows die meedoen aan deze speciale actie.

Wolvon
Wolven lopen er niet rond in het noorden van het land, maar wellicht denken we daar na vanavond anders over. De band Wolvon komt namelijk uit Groningen en laat een brute portie shoegaze post-punk op de zaal los. Eens luisteren of het hier wolven in schaapskleren betreft!

Zachary Cale
Opener vanavond is de Amerikaanse singersongwriter Zachary Cale. Zijn prachtig gespeelde folk en alt-country songs refereren aan grootheden als Townes van Zandt en Bob Dylan. Het lijkt een vreemde eend op deze avond, maar de echt Six Organs fan kan hier moeiteloos mee uit de voeten.