Howe Gelb (Naked Song Presents)


+ Man From The South (cd presentatie 'Koblenz')


Howe Gelb (Naked Song Presents)

De koning van onvoorspelbaarheid komt toch naar Eindhoven voor intieme solo show.

Yes, hij komt toch! Howe Gelb moest wegens privé omstandigheden helaas afzeggen voor Naked Song Festival, maar de muzikale duizendpoot komt nu toch naar Eindhoven, voor een intieme show in de kleine zaal.

Eerlijk is eerlijk, een stukje schrijven over deze Amerikaan is verdomd lastig. Deze multi-instrumentalist, rootszanger, muziekleraar (hij nam o.a. de mannen van Calexico onder zijn hoede), muzikale schizofreen en onrustige ziel is niet te vatten in een paar alinea’s. Net zo min als de verscheidenheid van zijn albums die hij uitbrengt onder eigen naam en ook onder de naam van zijn bands Giant Sand, Giant Giant Sand en de meest bekende van de afgelopen tijd: Howe Gelb and A Band of Gypsies, waarmee hij het prachtige 'Alegrias' uitbracht. Flamenco en zwoele americana gaan op dit album hand in hand en voeren je door snikhete zuidelijke straatjes. Maar check ook zeker Giant Sands ‘Blurry Blue Mountain’ nog eens. Gelb is de verre neef van Bob Dylan en Neil Young die vanwege zijn onvoorspelbare keuzes nooit doorbrak, maar daarom anno 2012 live juist nog zo interessant is.

Wat Howe ons vanavond gaat voorschotelen? Niet te zeggen, behalve dat de bandnaam Howe Gelb is. Hij neemt ons mee op een mooie reis door zijn muzikale verleden en of die nu langs americana, gospel, lo-fi blues, country of jazz voert, een interessante avond is het minste dat je kan verwachten. En waarschijnlijk wordt het veel meer dan dat.

Man From The South
Paul van Hulten alias Man From The South, alias Paul van de Eindhovense rockband Woody & Paul produceert een prachtige mix van folk, blues en americana, in de traditie van Neil Young en met de bezieling van Dave Eugene Edwards. Zijn debuutalbum kwam eind 2011 uit en het is er eentje waar Eindhoven trots op mag zijn. 3voor12 Eindhoven over dat album ‘Koblenz’: ‘Hij combineert een krachtige stem met inventief gitaarspel’. Vanavond is de cd presentatie van 'Koblenz'.