The Bony King of Nowhere


+ Love Like Birds


The Bony King of Nowhere

Prachtige droomfolk van Belgische snarenzuchter.

De Belgische Bram Vanparys is de drijvende kracht achter The Bony King of Nowhere. Zijn geluid wordt nogal eens vergeleken met Thom Yorke en Jeff Buckley, maar ook de roots van Dylan en de zwoele tokkels van Nick Drake klinken door in zijn palet. Folkheld Devendra Banhart is in ieder geval groot fan.

The Bony King of Nowhere zorgde voor kippevel, fluisterstille zalen door gans Europa en lovende recensies met het tweede knappe wapenfeit: 'Eleonore', de opvolger van het bejubelde debuut 'Alas My Love' uit 2009. Denk naast eerdergenoemden artiesten qua gevoel aan M. Ward en Sufjan Stevens. Vanparys is nog jong, maar zo klinkt hij eigenlijk nooit; meer als een oude ziel in een jong lichaam en met een stem van een engel.

The Bony King bracht onlangs zijn nieuwe zelfgetitelde album uit en dat zou wel eens de definitieve doorbraak kunnen betekenen. Prachtige akoestische gitaren en een engelachtige stem nemen je mee naar het huisje in het bos waar hij de liedjes in één avond opnam. Sacraal, loepzuiver en kippevelopwekkend zijn superlatieven die op z'n plaats zijn voor deze nieuwe Bony King!

Love Like Birds
Eigenlijk zou ze eerder dit jaar al met Amatorski meekomen. Wegens ziekte moest ze toen helaas afzeggen, maar gelukkig is het onze programmeur alsnog gelukt het fluisterzachte maar o zo mooie Love Like Birds te boeken, het folkproject van de Gentse Elke De Mey.