Straatsterren in Lichtstad


Documentaire


Documentaire over de Eindhovense HipHop scene, van de 80´s tot nu

Eindhoven is niet weg te denken uit de Nederlandse hiphop-geschiedenis. Maar hoeveel mensen beseffen zich dat? ‘Straatsterren in Lichtstad’ laat voor het eerst zien dat hiphop Eindhoven al vanaf de begindagen altijd geschiedenis heeft geschreven. De documentaire gaat terug naar de begintijd van de vier elementen van hiphop - rap, djen/producen, breakdance en graffiti en laat zien waar onze stad voor staat. 
 

Eindhoven is zeker niet de grootste stad van het land, maar toch kent Eindhoven in iedere discipline van hiphop topspelers op nationaal- of op wereldniveau. En dat al drie decennia lang. Dansers Niek Traa en Andre Grekhov, Fresku en Kempi, groepen als 24K en D.A.M.N, kunstenaar Erosie... er zijn zelfs teveel zwaargewichten om te laten zien in één documentaire. Tientallen artiesten groeiden op in regio Eindhoven en drukten een stempel op hiphop.

De makers van 'Straatsterren in Lichtstad' spraken in opdracht van ‘Madskills’ en ‘Eindhoven 365’ met baanbrekende artiesten over de kracht van de Eindhovense hiphopscene. Over samenwerkingen, vriendschap, de mentaliteit en pionieren. De interviews worden ondersteund met unieke archiefbeelden van betrokkenen, waaronder verschillende shots uit de jaren '80 en '90!

Het concert van KRS-ONE en deze documentaire zijn een gouden combinatie, daarom vertonen wij voorafgaand aan het concert de documentaire in onze kleine zaal. Met je kaartje voor KRS-ONE kom je gratis binnen, maar je kunt uiteraard ook los een kaartje kopen.