Level 42


Britse popfunk iconen met alle krakers naar de grote zaal.

Bijna iedereen van boven de 30 kent Level 42, zo genadeloos catchy zijn de songs van deze Britse popiconen. ‘Running in the Family’, ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’, ‘It's Over’, ‘To Be With You Again’, zomaar een greep uit het immense hit-oeuvre van Level 42.

De band gebruikt jazz, pop en funk om hun uit duizenden herkenbare sound neer te zetten en die sound is nog altijd uitermate lekker.

Zanger en bassist Mark King is sinds de oprichting in 1979 steeds meer uitgegroeid tot het gezicht van ‘the level’  en is daarnaast een muzikant die door collega’s regelmatig de hemel in wordt geprezen. King zal de popgeschiedenis ingaan als ambassadeur van de slap-bas techniek naast grootheden als Les Claypool van Primus en funkkoning Larry Graham. Het duwen en plukken aan de snaren zorgt voor een superfunky geluid dat ledematen onontkoombaar in beweging zet.

Maar, we zouden toetsenist en mede-oprichter Mike Lindup te kort doen als we hem niet even zouden noemen. Zijn tweede -vaak falsetto- stem en typische keyboardpartijen zijn net zo onmisbaar als de slap-bas van King. Vanavond wordt het een heerlijk avondje swingen op de stomende funkpop van Level 42. De heren zelf zijn de 42 misschien wel gepasseerd, op het podium zijn ze nog gewoon 24 en de krakers uit de jaren '80 klinken frisser dan ooit..