Brandend Zand 2012


muziek: o.a. Ben Caplan & The Casual Smokers + Anneke Grönloh + Maison du Malheur + Marty Graveyard + Qeaux Qeaux Joans + Jacco Gardner + Rob'a'Billy Spektakel | Kinderactiviteiten: Hippe Gasten + CKE + veel meer | lekker eten en drinken | markt


Brandend Zand 2012

Het gezelligste familiefestival van Eindhoven strijkt weer neer in en rondom onze tuin!

Het is tijd voor de zesde editie van het nazomerfestival Brandend Zand in de eigen achtertuin. Het leuke

Het is tijd voor de zesde editie van het nazomerfestival Brandend Zand in de eigen achtertuin. Het leuke en gezellige van Brandend Zand is dat het een echt familiefestival is.

Kinderen gaan heel de dag uit hun dak in het Kinderdorp, waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Bovendien wordt het festival om 13.00 uur geopend met een swingende Effenaar Kids show van Hippe Gasten in de kleine zaal. En op het buitenpodium zijn vanaf 14.00 uur twee theatershows van Prins Gezocht. Deze twee meiden vervangen Bulca, die er dit jaar niet bij is. Prins gezocht is kei leuk en ook nog eens interactief. Gaaf! Ook Flamenco Melita is weer van de partij.

De grote kinderen onder ons gaan uit hun dak op de muziek van Ben Caplan & The Casual Smokers, Anneke Grönloh, Qeaux Qeaux Joans, Maison du Malheur, Tigercats, Marty Graveyard, James Wood en veel andere artiesten.

Tijdens het gezelligste festival van de stad kun je voor heerlijke hapjes terecht in de culinaire straat en je lekker laten verwennen bij de bar of pootje baden in de vijver. En wat te denken van de gezellige kraampjes die je af kunt struinen voor de coolste vintage kleding? En natuurlijk wordt traditiegetrouw de door Simone van den Boom ontworpen Brandend Zand Award uitgereikt door Anneke Grönloh aan een prominente Eindhovenaar. Grönloh zelf zal ook een optreden geven!

Ben Caplan & The Casual Smokers
Deze baardmans en zijn meerokers stonden tweemaal in de kleine zaal, en dat is niet voor niets. Begonnen als een bij elkaar geraapt zooitje muzikanten, overtuigd deze band nu door de meesterlijke genialiteit en drive van Ben Caplan. Hij klinkt als een soort op hol geslagen Tom Waits en dat is allesbehalve vervelend.

Maison du Malheur
Maison du Malheur is de nieuwe band rond zanger en liedjeschrijver J.P. Mesker. De eenvoud & sfeer van klassieke rootsmuziek wordt moeiteloos verbonden met verhalen over nachtelijke omzwervingen, hartstochtelijke liefdes en uitzinnige radeloosheid. Met andere woorden: een fijne nachtclubsfeer!

Qeaux Qeaux Joans
Je kunt haar kennen hoor, want ze stond afgelopen jaar in het voorprogramma van Seasick Steve. Deze fantastische singer-songwriter komt gewoon uit eigen land en 16 september komt haar langverwachte debuut ‘No Man’s Land’ uit. Maar goed, dan kun jij al lang zeggen dat je haar op Brandend Zand een betoverend mooi concert hebt horen geven. Toch?

Tigercats
Verder presenteren we je vanavond heerlijke indiepop met een vette knipoog in de vorm van het uit Londen afkomstige Tigercats. Deze band is zo ontzettend zomers, dat er zelfs bij regen zonnestralen uit de speakers zullen schijnen.

Marty Graveyard
Deze ex-The Madd drummer neemt je mee naar de zomer van ’66 met een lading ‘feel good’ songs die gewoonweg niet mogen ontbreken op Brandend Zand. Gitaarpop klonk niet meer zo fijn sinds de The Beach Boys albums uit de 60’s!

Jacco Gardner
Plots, helemaal uit het niets was ie daar ineens. All the way from Hoorn, de plek waar het blijkbaar gebeurd. Jacco Gardner, 24 jaar, maar met twee benen in de jaren '60. Neo-psych wordt zijn stijl genoemd. Geïnspireerd door Brian Wilson, Syd Barrett en The Zombies en onlangs getekend op het label Trouble in Mind (bekend van onder meer Ty Segall en Mikal Cronin). Een uiterst waardige vervanger voor Thee Vicars.

Rob'a'Billy Spektakel
Vanaf 21.00 uur is het café in handen van Dj Rob'a'Billy; een gezellige slotact met de beste dansplaatjes om de avond mee af te sluiten. Deze lokale held heeft niet alleen een platencollectie waar je ‘u’ tegen zegt, Rob’a’Billy weet ze ook nog eens ontzettend fijn aan elkaar te draaien.


James Wood
Nee gek, niet de acteur James Woods, maar James Wood, de kersverse rootsband uit de lichtstad! Ze overtuigden tijdens Naked Song, en dat doen ze vandaag vast weer. 


Jeroen Kant
Na het winnen van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2011 gaat het superlekker met deze Brabander. Onlangs gaf de folky troubadour nog een erg fijne opwarm-set in de Effenaar, in het voorprogramma van Ben Caplan & the Casual Smokers. Check Jeroen, je krijgt er zeker geen spijt van!

Hippe Gasten
Hippe Gasten zijn vijf topmuzikanten die speciaal voor kinderen liedjes schrijven. Rockliedjes wel te verstaan! Beukende drums, solerende gitaren en een scheurende Hammond worden niet geschuwd! De Nederlandstalige liedjes worden begrepen door kinderen en zetten volwassenen aan het denken. Hippe Gasten geven om 13.00 uur een spetterend concert in de kleine zaal.

Open: 12:00 uur


Kleine Zaal      
13:00 – 13:30         Hippe Gasten
14:15 – 15:00         Jeroen Kant & band
16:15 – 17:00         Qeaux Qeaux Joans
19:00 – 19:45         Ben Caplan & The Casual Smokers
21:00 – 22:00         Maison du Malheur           

Cafépodium
13:30 – 14:00         James Wood
15:15 – 16:00         Tigercats
17:15 – 18:00         Jacco Gardner
20:00 – 20:45         Marty Graveyard
21:00 – 00:00         Rob’a’Billy spektakel

Buitenpodium      
(tussendoor dj Ralf)      
14:00 - 14:30          Prins Gezocht      
16:00 - 16:30          Prins Gezocht
17:00 - 17:15          D-Elvis
18:00 – 18:45         Uitreiking ‘Brandend Zand Award’
18:45 - 21:00          DJ Flamboyant