KRS-ONE


+ Braz + Het Verzet + DJ Rachi + Host: Skenkie + Vertoning documentaire 'Straatsterren in Lichtstad'


KRS-ONE

KRS-ONE terug met grote hits en vocale scherfbommen.

Terug van weggeweest! KRS-ONE is terug na zijn laatste Effenaar show in 2006. De rapper heet eigenlijk Lawrence Krisna Parker en was ooit de fameuze MC van Boogie Down Productions (BDP), één van de invloedrijke hardcore hiphop-groepen uit de jaren '80.

KRS-ONE vestigt zijn naam in 1987 met het BDP album 'Criminal Minded'. In de microfoon van KRS-ONE komen maatschappijkritiek en rap samen. KRS-ONE staat sindsdien bekend om zijn furieuze politieke statements met een sociaal bewuste ondertoon, geuit in venijnige raps.

Kort na het verschijnen van 'Criminal Minded' wordt BDP uitéén gereten door de moord op de muzikale compaan van KRS-ONE, dj Scott La Rock. Vanaf 1993 maakt KRS-ONE furore als solo-artiest met onder meer de albums 'Return of the Boombap' en 'I Got Next'. In 2004 verscheen zijn laatste album 'Keep Right'.

De live shows van de grootmeester staan bol van de hiphop klassiekers. Wat dacht je van legendarische nummers als: 'Mc's Act like they don't know', 'Black Cop', 'Real Hiphop', 'South Bronx', 'The MC', 'Outta Here', 'Sound of da Police', 'Step into my world', 'The Bridge Is Over' en 'Underground'? De Blastmaster gaat de grote zaal omtoveren tot hiphop walhalla vanavond. Kom af, met je oren open.

Het concert van KRS-ONE en de documentaire 'Straatsterren in Lichtstad' (over de Eindhovense HipHop scene, van de 80's tot nu) zijn een gouden combinatie, daarom vertonen wij voorafgaand aan het concert deze documentaire in onze kleine zaal. Kijk hier voor meer informatie over de documentaire