Fink


+ Rae Morris


Fink

Ronde beats met warme tokkels door ex-dj met groot folkhart.

Een singer-songwriter op het electronica-label Ninja Tune? Jazeker, dat is Fin Greenall alias Fink. Hij maakt meisjesmuziek vinden sommige mannen, maar stiekem zijn er meer dan genoeg kerels die net zo hard gaan op de zwoele tokkels van deze ex-dj.

Als je goed luistert, is dat verleden als dj trouwens goed terug te horen in de muziek die hij nu maakt: groovy, soulvolle luisterliedjes met knap, ritmisch gitaarspel en heerlijke ronde beats. Fink bezit de intimiteit van José González of Ben Howard en de soul van iemand als Ray Lamontagne. Zijn laatste album heet ‘Perfect Darkness’ en luistert weg als een broeierig en spannend avontuur. De songs wiegen je langzaam maar zeker in een aangename trance en voor je het weet sta je weer op om op repeat te drukken. Vorig jaar nog te zien tijdens Naked Song Festival, maar nu dus terug naar Eindhoven in de grote zaal van de Effenaar.

Rae Morris
Rae Morris is pas 19 jaar oud, maar toch al erg hard aan het doorbreken in het eigen Groot Brittannië. Ze speelt al piano vanaf haar vierde jaar en tourde onlangs met Charlie Fink van Noah and The Whale en Bombay Bicycle Club. Vanavond is de jonge maar zeer volwassen singer-songwriter het meer dan boeiende support van Fink.