Torche + Amusement Parks On Fire


Dubbelbill met stevige stoner sludge en oorsplijtende shoegaze. Oordoppen aanbevolen!

‘Harmonicraft’ heet de opvolger van het geprezen en aanbeden ‘Meanderthal’ en de Amerikaanse band Torche gaat rustig -nou, rustig- door waar het gebleven was. Stoner, metal, sludge en zelfs een vleug pop verpakt in snoeiharde en retestrakke songs.

Tussen deze twee albums zit wel even vier jaar. Dat lijkt wat veel, maar is helemaal niet erg, blijkt wel wanneer je ‘Harmonicraft’ op ‘play’ zet. Het album ronkt heerlijk voorbij met grote gitaren, catchy zang en gedurfde combinaties uit genres die elkaar normaal gesproken het liefst mijden. Torche is het levende bewijs dat stoner, pop en metal wel degelijk een fijn huwelijk kunnen hebben. Een zin uit de recensie van Kindamuzik zegt het misschien wel het best: ‘’Harmonicraft‘ mag best het resultaat van een ambacht genoemd worden. Het ambacht om loodzware gitaren met poppy melodieën en een fullcolour, feelgooduitstraling tot een geheel te smeden.’ Klaar, dat is Torche. Vet, briljant en meebrulbaar!

Amusement Parks On Fire staat garant voor hypnotische gitaarlagen in een "wall of sound". Het geluid van de band ligt in het verlengde van My Bloody Valentine en A Place To Bury Strangers. Ook Amusement Parks On Fire heeft dat ongrijpbare, moeilijk definieerbare en groezelige gevoel dat door hun songs waart. Op het podium vertoont het drietal een bak meer energie en bombast.