Wovenhand


+ Herrek


Duister folkrock icoon met nieuw album naar grote zaal.

Dave Eugene Edwards is een mysterie, een prediker van zijn diepgewortelde geloof en een ontzettend intense zanger. Vanuit zijn rootsgeoriënteerde band 16 Horsepower koos hij dik tien jaar terug voor een nieuw pad: Wovenhand.

Nog steeds vinden banjo, slidegitaren en andere akoestische instrumenten de weg naar zijn studio en podium, maar er wordt ook regelmatig stevig gerockt. In naam van de Heer, dat wel, want Edwards is een man van het woord en van het woord alleen. De concerten monden regelmatig uit in een avond waarop magische krachten zich lijken te bundelen en waar het woord muzikale hoogmis een stuk beter op z’n plek is dan de termen ‘show’ of ‘concert’.

Wovenhand is duister, vaak slepend en Edwards bij vlagen theatraal en uitbundig. Maar hetzelfde is een avond met Wovenhand in ieder geval nooit. De perfectie van Edwards en zijn band is overal terug te horen en te zien. Als je je ogen sluit sta je naast deze godenzoon in de studio en als je de ogen opent, wordt je vanzelf een trouwe volgeling. Kom vanavond genieten en ga als herboren naar huis.

Luistertip: 'Black of the Ink' is het zevende album van Wovenhand en kwam eind vorig jaar uit. Het omvat zes nummers -van elk voorgaand album één- die Edwards opnieuw en akoestisch opnam.
Op 10 september komt het nieuwe album uit van Wovenhand: 'The Laughing Stalk', dus je hebt 13 dagen om je in te luisteren voor vanavond. check hier vast een track van het album.