Dan Deacon


+ Yes..PinkPink + DJ DRTMSTR


One man dance band! Gekkenhuis!!

Zalen vol feestende mensen gaan totaal los op de genadeloos harde dance van één maffe Amerikaan. Dan Deacon is zijn naam en zijn nieuwe album 'America' verschijnt op 27 augustus. Op zijn website kun je nu al de track 'Lots' beluisteren.

De beste man heeft zijn tafel met elektronica middenin de zaal opgesteld. Dat is een belangrijk onderdeel van Deacon's live succesformule, die voor het grootste deel stoelt op publieksparticipatie. Maar net zo makkelijk nodigt hij drie drummers uit om de beat snoeihard mee te slaan.

Dan Deacon krijgt het publiek buiten zinnen met zijn mix van hardcore gabber, weirde elektronica en techno-beukers. Hij tilt publieksparticipatie naar een voorheen ongekend niveau. Natuurlijk drommen de mensen om die bebrilde mafkees samen en natuurlijk doen ze mee als hij vraagt of ze allemaal gaan zitten en dan opspringen. De kracht van Deacon is dat hij het zo aanstekelijk presenteert en geen tegenspraak duldt, zodat écht iedereen meedoet. Deacon gooit er een dance- contest in met regels: "niet op de eerste rij staan als je niet wilt dansen" en een prijs die uiteraard uit drank bestaat.