I am Oak


+ Broeder Dieleman


I am Oak

Met trots presenteren we een concert van het indiefolk gezelschap I am Oak in de bijzondere Studentenkapel!

I am Oak is het muzikale geesteskind van de in Brabant geboren singer-songwriter Thijs Kuijken. Met de derde langspeler 'Nowhere or Tammensaari' heeft de in Utrecht residerende groep wederom een prachtige melancholische en warm album afgeleverd. En dat levert dit soort recensies op.

De kracht van de groep zit hem in het neerzetten van een broeierige sfeer met het lijzige stemgeluid van frontman Thijs Kuijken als leidraad. Het voelt alsof Kuijken en de zijnen je meenemen op een reis langs Finse dorpjes en meren.

Eerder programmeerden we de groep al op Naked Song Festival en in onze kleine zaal.

We zijn trots dat we I am Oak deze keer presenteren op een zeer bijzondere locatie, namelijk de Studentenkapel. Deze historische en inspirerende kapel bevindt zich achter de Paterskerk, aan de Kanaalstraat.

Broeder Dieleman
Dieleman, een Zeeuwse naam, zegt men. Kan kloppen want Tonnie Dieleman maakt onder de naam Broeder Dieleman prachtige folk, gezongen met onvervalst Zeeuws dialect. En ja, hij woont ook in Zeeland, Middelburg om precies te zijn. Zijn debuutalbum ‘Alles is IJdelheid’ komt daarentegen weer uit bij het Utrechtse label Beep! Beep! Back up the Truck en de show in de studentenkapel vanavond.. die is uiteraard in Eindhoven.