Get Well Soon + David Lemaitre


Get Well Soon serveert een prachtige mix van indieclassical, folk en rock voor fans van Arcade Fire, Bright Eyes en The National.

Get Well Soon is het muzikale project van de Duitser Konstantin Gropper en vergelijkingen met grootheden zijn -terecht!- niet van de lucht. Leonard Cohen, maar dan meer poppy. Thom Yorke, maar dan minder experimenteel en ook ‘het Duitse Arcade Fire’, aldus File Under. Fijne bombastische indierock voegen wij daar zelf aan toe!

Met het debuut ‘Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon’ uit 2008 verraste Get Well Soon vriend en vijand en met opvolger ‘Vexations’ uit 2010 was het hek helemaal van de dam. De Europese tour die hij deed met zijn band bestond uit niet minder dan 36 uitverkochte shows. Naast de twee prachtige albums die Get Well Soon produceerde leent Gropper ook regelmatig zijn filmische kwaliteiten aan soundtracks. Voor de film ‘Palermo Shooting’ van Wim Wenders bijvoorbeeld, maar ook voor de serie ’Xanadu’! Get Well Soon schuwt het grote stadiongeluid niet, maar kan live ook opeens heel klein en intiem worden. Kortom: Het werd hoog tijd voor een bezoekje aan de Effenaar, vanavond is het eindelijk zover.

Op 27 augustus verschijnt het nieuwe album 'The Scarlet Beat O'Seven Heads' dat volgens ingewijden wegluistert als een nachmerrie waar de ergste koortsdromen geen brood van lusten. Maar dan wel op z'n Groppers; met veel grote gebaren en gotische elementen. 

David Lemaitre
Nick Drake, Ellioth Smith, Jose Gonzales en met name Fink resoneren in de prachtige songs van David Lemaitre. Warme beats en strijkers gecombineerd met zijn zwoele gitaartokkels en falsetto zang. De muziek van deze man is een zeer fraai begin van een ontzettend mooie avond. Dat zullen bezoekers van zijn eerdere optredens in Eindhoven dit jaar in onze kleine zaal en tijdens Naked Song beamen.