The Night of The Unexpected


ism Muziekgebouw en Axesjazzpower


Verwacht het onverwachte in elk hoekje van de zaal. Pop, klassiek, elektronica en experimentele muziek!

Verwacht het onverwachte in elk hoekje van de zaal. Pop, klassiek, elektronica en experimentele muziek gaan vanavond zonder pardon in de blender om vervolgens kort en krachtig uitgestort te worden over het publiek. The Night of the Unexpected bestaat 10 jaar en dat wordt uiteraard gevierd met een extra sterke line-up. Het wordt een ‘night to remember’, dat is zo klaar als een klontje.

Jameszoo
Niks upcoming, deze man is trendsetting. De Brabantse producer  Jameszoo mengt zijn warme samples met electronica en jazz . Vanavond doet hij dat aangevuld met een bijzondere live muzikant. Het wordt een tropische belevenis!

Zapp4 plays Radiohead
Het Johhny Greenwood onderdeel met strijkorkest is helaas te komen vervallen, maar met de komst van Zapp4 halen we toch de muziek van Radiohead in huis. Op een zeer bijzondere manier welteverstaan: door een strijkkwartet. Geen klakkeloze covers, maar frisse bewerkingen waarbij de kern van iedere song intact wordt gelaten en een universum van nieuwe (Zappiaanse) mogelijkheden de muziek van Radiohead verrijkt.

Nate Wooley
Avontuurlijke Amerikaan die op de vreemdste manieren muziek uit zijn trompet weet te toveren. Hij stal de ‘trumpet show’ nog op North Sea Jazz 2012, daar was iedereen het over eens. Bijzondere man, die Wooley!

Kapok met Ragazze Kwartet
Gitaar, drums en… hoorn!  Het trio Kapok zit bij de avontuurlijke Kytopia Records-stal, het label van Kyteman. Vanavond worden ze begeleid door de al even excentrieke strijkers van het Ragazze kwartet.


Jesca Hoop
Gezegend met een zwoele stem brengt deze dochter van mormoonse ouders uit Noord-Californië prachtige poppy folkmuziek met een spaarzame toets electronica. Luistertip: haar laatste album ‘The House That Jack Built’.


Michael Gordons ‘Timber’
Als je aan ‘Timber’ denkt, dan denk je aan hout en dat is precies het materiaal waar de muzikanten van Slagwerk Den Haag vanavond op slaan. Het belooft een spirituele en vooral energieke show te worden.

Sergey Khismatovs ‘Microphones Quartet’
Ook dit onderdeel wordt uitgevoerd door Slagwerk Den Haag en TROMP concourswinnaars. Ditmaal moet een piano het ontgelden.

Monica Germino speelt Annie Gosfield
Monica Gernmino is de naam. Kende je haar nog niet? Na vanavond zeker! Deze Nederlandse violiste en zangeres laat je zien dat multitasking toch echt voor vrouwen is.

Hoe deze avond eruit gaat zien? Geniet van een aantal hoogtepunten van de 2011 editie in Tivoli Utrecht: