Walter Trout


Hardcore blues van een veteraan die voor de derde keer in de Effenaar langskomt

Het was 2010 toen bluesgitarist Walter Trout voor het laatst in de Effenaar stond; Een avond die veel bluesrockliefhebbers zich nog goed zullen herinneren. Net als zijn show van 2005 overigens.
 

Daar stippen we meteen een goeie eigenschap van de bluesrocker aan: Walter Trout geeft je altijd keihard waar voor je geld. Eenmaal op de planken, laat hij zijn gitaar volop de blues schreeuwen, fluisteren, roepen of gewoon vertellen.

De staat van dienst van deze Amerikaan is niet misselijk. De man werkte onder andere samen met giganten uit de blueswereld als John Mayall, Canned Heat en John Lee Hooker. En eigenlijk mag je Walter Trout zo ondertussen tot hetzelfde kaliber als deze krakers rekenen.

Na het fantastische album ‘Comon Ground’ uit 2010 komt Walter de grote zaal verblijden met songs van zijn fonkelnieuwe album ‘Blues for the Modern Daze’ dat net verschenen  is en 'hardcore' blues songs bevat die Trout live in de studio opnam met zijn geniale backing band. Blues zoals de blues bedoeld is dus.