Effenaar presents: SAW stage @ XO Live: N-Type & Hatcha B2B + 16Bit + Distance + Chef e.v.a.


Line-up: N-Type & Hatcha B2B + 16Bit + Distance + Chef + Science + Piro + Obscure + Beevee + MC Swift + MC MAC


Verheugd zijn we met onze samenwerking met XO Live. SAW, het dubstep feest van de Effenaar host namelijk dit jaar het dubstep podium op XO Live!

Het festival, dat plaatsvindt op zaterdag 14 juli op het terrein van Aquabest, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Het bij velen als Extrema Outdoor bekende festival is gerestyled en komt keihard terug als XO Live.

Op de SAW stage pakken we dan ook flink uit met verschillende toppers uit de dubstep. Headliners zijn N-Type en Hatcha, die een bijzondere back-to-back set zullen doen. Op de line-up staan verder onder meer Distance, Chef en 16-Bit. Een dikke dubstep line-up op een even dik festival dat verder als headliners onder meer 2Many DJ’s, The Bloody Beetroots en David Guetta op het affiche heeft staan. Wij zeggen gaan!

N-Type & Hatcha B2B

Hatcha heeft vanaf het begin zijn stempel gedrukt op alles wat het genre heeft bepaald. Geen overstatement, hij heeft zelfs de benaming dubstep mee bedacht. Ook is hij door Mixmag genomineerd voor 'Best DJ Ever'. N-Type staat vanaf het begin bekend om zijn explosieve dj-sets, is bekend van zijn radioshow op Rinse.fm. Hij won tweemaal de Dubstepforum.com prijs voor beste dubstep dj. N-Type en Hatcha is een beestachtige combinatie. Op XO bundelen ze hun krachten met een 6-decks dj-set!

16Bit
Eddie Jefferys and Jason Morrison zijn 16Bit. Zo uitgesproken hard als de producties van dit duo klinken, zo explosief is 16Bit op het podium. En dat terwijl dubstep al bijna het maximale uit speakers trekt. Niet vreemd dus, dat ze getekend zijn op MTA, het label van Chase & Status. 16Bit produceerde voor Björk en hun remix van Noisia's 'Machine Gun' werd gebruikt in een trailer van de film 'Transformers: Dark of the Moon'.

Distance
Distance houdt van Sepultura, Pantera en Fear Factory en dat is te horen in zijn muziek. De producer uit Londen mixte zijn voorliefde voor gitaar met dubstep en dat klinkt industrieel, dik en het heeft de
sound van heavy metal. Zijn unieke sound werd snel opgepikt door BBC1 radio en staat wereldwijd bekend om zijn unieke sound. Hij bracht twee albums uit op het dubsteplabel Planet Mu en hij heeft zijn eigen label Chestplate. Ook produceerde hij voor Britse sterren als Above and Beyond en Nikki Minaj.

Chef
Chef is een dubsteppionier. Groeide samen met Skream en Benga op in de Londense wijk Croydon, de plek waar dubstep is ontstaan. Is resident bij de toonaangevende Londense clubavonden DMZ en Forward>>. Zo briljant en vernieuwend als de eerste dubstepproducties van zijn vrienden zijn, zo bruut is Chef als dj. Drie draaitafels in de mix; in een rap tempo laat hij horen hoe veelzijdig dubstep is.

Science
Kort nadat de Antwerpse drum&bass dj Scypus Maarten Dekort ontmoette, bestond dubstepduo Science. Tijdens hun dj-sets combineren ze diepe underground met de energieke kant van het dubstepgenre. Science staat bekend om hun frisse dj sets, maar ook hun eigen producties worden
goed ontvangen en gedraaid op radiostations als Rinse.fm, Sub.fm en Studio Brussel.

Piro
Piro staat bekend als de grondlegger van dubstep in Eindhoven. Hij organiseert nu drie jaar een uiterst succesvolle dubstepavond in de Effenaar, genaamd Sine. Dubstep werd steeds populairder, daarom startte hij in 2011 SAW in de grote zaal van de Effenaar, in samenwerking met Obscure. Als dj staat Piro bekend om zijn mix van nieuwe en oude, zware en diepe tracks. Hij wordt gezien als een van de beste dubstep dj's in Nederland.

Obscure
Nieuw talent in de dop, en promoters van SAW. Robin Dohmen en Pieter-Jan Pieters hadden twee jaar geleden een muzikale klik en vormden Obscure. Ze houden ervan publiek te verassen met obscure sounds, gecombineerd met frisse melodieën. In de zomer van 2011 won het duo de 'Oi! Contest' en kregen zo de kans om op te treden op Solar festival. Obscure geeft een live show met innovatieve verassingen.