Drive Like Maria


+ The Prospects


Drive Like Maria

De rockers van Drive Like Maria zijn terug van weggeweest met een verse plaat op zak en ontiegelijk veel zin om de podia weer te rocken!

De Belgisch-Nederlandse rockband Drive Like Maria stond al op de planken met bands als ZZ Top, AC/DC en Motörhead, bracht onlangs haar tweede album uit en lijkt in alle opzichten klaar voor buitenlands succes en binnenlandse dominantie.

Er gebeurde trouwens wel nogal wat voordat Drive Like Maria aan dat nieuwe album kon beginnen, na het uiterst succesvolle ‘Elmwood’ uit 2009. Zo werd in ex-Krezip drummer Bram van den Berg een vaste slagwerker gevonden, werd er een super-de-luxe studio gebouwd in Italië en ontstonden er langzaam songs over gebroken harten, verlaten woestijnen, zwarte paarden en eerste blowjobs. De sound van die songs is gelukkig weer onmiskenbaar Drive Like Maria; Stevige hardrock met een vleug stoner en altijd de geheimen van een goed popliedje in het achterhoofd.

Het album heeft geen titel meegekregen en het lijkt wel alsof de band daarmee wil zeggen: Dit is het echte Drive Like Maria, dit is hoe we rocken en dit is wat we doen. Dat ze hiermee de festivals en clubs gaan veroveren in 2012 is niet minder dan een snoeihard, brullend en af en toe prachtig ingetogen feit.

The Prospects
Deze Vlaamse powerbluesrockers zijn geen beginners. Bassist Marco Simoni ken je wellicht van Drive Like Maria zelf en anders heb je vast drummer Alessio Turi wel eens ergens achter een kit zien zitten, bijvoobeeld bij The Sore Losers. The Prospects doet het met de blues op een manier die rock 'n' roll heet. Erg toffe band!