Matt Schofield


+ Sam Hare


Britse bluesvirtuoos Matt Schofield gaat de kleine zaal in vuur en vlam zetten!

Zijn typische cleane bluesgeluid is doorstoofd van een sexy funk- en jazz feel en zijn medemuzikanten gooien daar met Hammond en drums vaak nog een lekker schepje bovenop. De Engelsman Matt Schofield is misschien wel de beste Europese bluesgitarist van dit moment. Trouwens, niks misschien! Hij is met voorspong de beste!

Schofield is misschien niet zo’n bekende naam als landgenoten Peter Green of Eric Clapton, maar eindigt in lijstjes steevast in dezelfde regionen. Hij wordt door blues fanatici dan ook gezien als een redder van de elektrische blues met zowel vernieuwing als respect voor traditie. Op zijn laatste album ‘Anything But Time’ laat Matt bovendien horen naast briljant gitarist ook over een prachtige bluesstrot te beschikken. Warm en vol soul. Dit wordt een broeierig avondje met spannende New Orleans funk, Britse gitaarblues en Amerikaanse rootsmuziek met fijne Hammondklanken all over the place!

Sam Hare
Deze man is afkomstig uit Londen, is een goede vriend van Matt Schofield en wordt de hemel ingeschreven na de release van zijn debuutalbum 'Down to the Sea'. En terecht, want Hare mengt een subtiele dosis soul en country door de zinderende bluessong, waardoor hij wel eens de nieuwe ster van de moderne rootsmuziek zou kunnen  worden. Zou ons trouwens niets verbazen als Schofield een riedel meespeelt vanavond!