Kubus & Sticks + Kubus & Rico


Zieke Zuiden Presenteert:


Dj Y'skid + Host: Skenkie + Red Ribbon Army (Winnaar Zieke Zuiden amateur night)


Kubus & Sticks + Kubus & Rico

Wat doen een rapper en een producer die al meer dan een decennium in de Nederlandse hiphopwereld meelopen? Die met albums als ‘Eigen Wereld’, ‘Buitenwesten’ of ‘Learning Curve’  diezelfde hiphopwereld op zijn grondvesten lieten trillen? Die successen behaalden tot in de verre uithoeken van het land? Precies: die glimlachen om het verleden, en richten hun blik naar de toekomst. Op naar een nieuw project met een nieuwe sound.

Het nieuwe album van Kubus & Rico heet DMT, een afkorting die verschillende betekenissen kan hebben. Voor Rico en Kubus staat het onder meer voor ‘De Muzikale Trip’. DMT kan echter ook worden gerookt, wat een korte, heftige, psychedelische trip oplevert. Kubus: “We hebben een hele vette, trippy sound neergezet. We hebben hele nachten zitten werken, muziek uit elkaar getrokken, gepuzzeld. Soms stonden we de volgende ochtend opeens weer met de voeten op aarde en dachten: ‘Wat the fuck hebben we nou weer gemaakt?’ Ook wij hebben echt aan die nieuwe sound moeten wennen, het heeft ook ons op de ziel moeten groeien.”

In het begin van dit jaar presenteerden  Kubus & Sticks   hun nieuwe album Microphone Colossus 2. MC2 is de opvolger van het gelijknamige album uit 2004 toen de twee Zwollenaren de handen ineen sloegen voor Sticks’ solo debuut. MC2 bevat tien tracks waarop je naast de teksten van Sticks en de beats van Kubus alleen Rico als gastartiest zal horen. Voor de kenners komt dit niet als een verrassing. Kubus, Rico en Sticks werken ook aan een gezamenlijk project met de toepasselijke naam KRS-1.