Leprous


+ Loch Vostok + Persefone + Ørkenkjøtt


Het Noorse Leprous mag gerust een sensatie op progrock/metal gebied genoemd worden!

Dit Noorse vijftal mag je gerust gepokt en gemazeld noemen, want de mannen van Leprous gaan al ruim tien jaar mee. En dat hoor je dan ook op hun laatste album ‘Bilateral’ waar prog en rock af en toe stevig moeten concurreren met catchy metallijntjes die je kent van een band als System of a Down.

Maar ook een band als King Crimson en de landgenoten van Shining hebben hun sporen nagelaten op het pad dat Leprous bewandelt. Als we het dan toch op invloeden gooien, dan zegt zanger Einar Solberg het zelf eigenlijk het best: ‘We listen a lot to different music, everything from Michael Jackson to Miles Davis to Meshuggah. And, of course, a lot of bands in between, haha.‘ Live betekent dit een strak, hard en af en toe behoorlijk spacy geluid, waar prog-liefhebbers van smullen en metalfans de hoofden op kunnen knikken!

In januari kwamen de mannen nog naar Eindhoven in het voorprogramma van Amorphis in Dynamo en eerder kwamen ze ook met Therion naar het Tilburgse 013. In de Effenaar headlined Leprous de kleine zaal en neemt zelf maar liefst drie voorprogramma’s mee!

Loch Vostok
De biografie van deze Deense heersers leest als een mooi metalboek, maar is kort samen te vatten: ‘Wij hebben schijt aan de regels en we rocken zoals wij willen rocken. Als wij plezier hebben, dan heeft het publiek dat ook.´ Een mooie aanvulling op deze Scandinavische metalavond dus!

Ørkenkjøtt
Deze band uit Noorwegen past perfect in het rijtje van vanavond. Jong, ambitieus en zwevend tussen heftige rock en spannende metal.