Mikal Cronin + Mozes and the Firstborn


Mikal Cronin + Mozes and the Firstborn

Voor de Ty Segall en Jay Reatard junkies.

Mikal Cronin brengt je de psychedelische garagerock sound die je zo tof vindt aan Ty Segall, Sic Alps en Jay Reatard. Mocht je nu niet zo van fuzzy gitaargeweld houden, dan overtuigd Mikal je toch wel met zijn supercatchy 60’s inslag. Zijn songs doen je denken aan The Everly Brothers en vroeg werk van The Kinks.

Even een kort stukje geschiedenis, want Mikal is niet nieuw in de garagerockscene van San Fransisco. Zo speelde én zong hij in ’t surfpop-bandje Charlie & The Moonhearts, was hij gitarist in de band van schoolmaatje Ty Segall, en bracht hij samen met diezelfde Ty een split LP uit.

Op een zonnige dag in 2011 zag Mikal het licht en bracht eindelijk zijn solo debuutalbum uit op Trouble in Mind records. Ty Segall mocht drummen op deze plaat en produceerde 'm uiteraard graag voor z’n makker. John Dwyer van Thee Oh Sees kreeg overigens de eer om fluit te mogen spelen. Mooi clubje garagemannen dus! Vrijwel direct na de release van het titelloze album werd er op blogs als Pitchfork en Altered Zones gesproken over een nieuwe held aan het garagefront. En terecht vinden wij! Vanavond krijg je zijn garagepop kadootjes live naar je toegeworpen en misschien wordt je stiekem zelfs wel een beetje verliefd en ga je van Mikal dromen. 

Mozes and the Firstborn 
Oef, deze mannen stomen lekker door zeg. Na een aantal zwaar overtuigende shows in onder andere de Effenaar kunnen we er ook nu niet omheen om Mozes and the Firstborn het feestje met Mikal Cronin te laten openen. De band weet Amerikaanse garagerock te brengen met een Britse bravoure en zal na hun lo-fi debuut EP ‘I got Skills’ binnenkort ongetwijfeld verrassen met nieuw werk. Oh ja, en intussen rijpen de heren nog wat verder in het voorprogramma van Go Back to the Zoo.

oja, en om 18:00 uur is er een instore van Mikal Cronin in Bullit op Stratumseind! 

 

Gerelateerde evenementen