Field Music


+ Mindpark


Bijzonder concert op een bijzondere locatie voor liefhebbers van Beatles, Pink Floyd, The Shins, Portugal The Man en Arcade Fire.

'Plumb' is het vierde album van de uit Sunderland afkomstige band Field Music en het is een klein meesterwerk met zestien prachtsongs die samen een meer dan boeiend geheel zijn.

De broers Peter en David Brewis vormen nog steeds de harde kern van deze Britse superband. De uitkomst van hun experimentele aanpak zijn licht theatrale en trippy popsongs die liefhebbers van The Beatles, Wilco en Motorpsycho en Pink Floyd met gemak voor zich winnen. Het is niet helemaal duidelijk of ‘Plumb’ een conceptalbum is, maar feit is dat geen van de 16 liedjes over valt te slaan. De zestien tracks duren samen slechts 35 minuten en horen bij elkaar zoals passende puzzelstukjes. Met leden uit Maximo Park en The Futureheads zit het met de muzikale kwaliteiten van Field Music natuurlijk helemaal snor.

Mindpark
Van 'veldmuziek' naar 'hersenpark', het is een kleine stap. Het Bossche Mindpark is een band die ontstond uit de overblijfselen van de Eindhovense groep Sweet Assembler en leverde afgelopen jaar hun alom bejubelde debuutalbum 'We Will Adapt' af. Gelaagd en rijk gearrangeerd, spannend en intens, gecompliceerd maar toch toegankelijk. Zo klinkt dat album en live is dat ook het geval.

Het Gaslab is een oud laboratorium op het terrein van de TU/e dat wordt gebruikt voor concerten van Studium Generale. Een spannende industriele locatie voor een mooi concert, op loopafstand van Centraal Station Eindhoven. De route vind je hier.

Dit concert is een samenwerking met Studium Generale en wordt mogelijk gemaakt door de steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl

 


Gerelateerde evenementen