Cloud Nothings


+ Girls Names


Cloud Nothings

Als Kurt Cobain nog geleefd had, was hij fan van deze Amerikanen uit Cleveland.

Cloud Nothings
Dylan Baldi is het nog piepjonge brein achter deze onbeschrijflijk vette band. Op het wereldwijde web gelabeld als lo-fi indie, maar dat had net zo goed experimentele rock met grunge en hardcore invloeden kunnen zijn. Of psychedelische pop met garage vibe. Dat lijkt wat veel, maar bij Cloud Nothings klinkt het wel degelijk als een geheel.

Shows van Cloud Nothings monden uit in magische bijeenkomsten waarna de aanwezigen muzikaal herboren de zaal verlaten. Inderdaad, de muziek is ook licht zweverig. Het derde album van de band kwam begin dit jaar uit en heet ‘Attack on Memory’.  Topproducer Steve Albini zorgde ervoor dat de intensiteit en diepgang van de songs prachtig op tape werd gevangen en het album is daardoor een avontuur geworden waar je elke keer nieuwe geluiden en sferen in ontdekt. Ongrijpbaar, maar o zo lekker. Baldi lijkt zijn schurende vocalen inmiddels perfect onder controle te hebben en lijmt de songs daar prachtig mee aan elkaar. Cloud Nothings gaat de kleine zaal rocken.

Girls Names
Meer dan de moeite waard is dit supercoole voorprogramma uit Ierland. Met hun poppy songs lijken ze de weg naar een mooie zomer alvast te hebben ingezet. Maar hier en daar komt er wel een zeezieke geest langs. En is die horizon nou donkerblauw of zwart met paars?