Vlammende Vlamingen: Horses on Fire + Yuko + Mary&Me


Vlammende Vlamingen: Horses on Fire + Yuko + Mary&Me

Het wordt weer een avond lang toffe nieuwe Belgische bands ontdekken tijdens deze Vlammende Vlamingen!

Deze 'voor ieder wat wils avond' brengt je de tofste upcoming acts van onze zuiderburen!

Wist je dat we in 2005 tijdens Vlammende Vlamingen Triggerfinger hadden staan? Ja ja, zes jaar geleden nog heel klein en nu heel groot. Dat gaat ongetwijfeld ook gebeuren met één of meer van de bands van vanavond.

 


Natuurlijk is er een coole actie tijdens deze "Jack Friday". De cola in je Jack & Cola mix is dan namelijk “on the house” !

 

Horses on Fire
Waar vlammen zijn is vuur! In dit geval gaat het om brandende paarden, want Horses on Fire sluit vanavond rockend af. Hardrockend welteverstaan, met een vleugje Jack White en een snufje Triggerfinger. De mannen uit Gent brachten in februari uit het niets hun titelloze debuutalbum uit en speelden de afgelopen tijd in rap tempo in steeds grotere zalen. Je begrijpt, dat is meer dan een goed teken. Horses on Fire zet de kleine zaal met gemak in vuur en vlam.Yuko
De super intieme songs van het debuutalbum ‘For Times When Ears Are Sore’ moeten op de ‘moeilijke tweede’ die onlangs verscheen enigszins plaatsmaken voor een wat meer elektronische benadering. Oh, we hebben het hier over Yuko trouwens dat in eigen land al jaren zieltjes wint en dat met het net verschenen ‘As If We Were Dancing’ ook buiten de landsgrenzen gaat doen. Yuko is folktronica op z’n best. Ingetogen, melancholisch en spannend. Als je wilt kletsen, ga je maar in de foyer staan dus!Mary&Me
Kraakvers van de pers: Mary&Me is de popgroep rond het Gentse duo Elke Andreas Boon en Pieter-Jan de Waele. Alsof Nouvelle Vague aan de haal gaat met de breekbaarheid van The Velvet Underground, maar verder vooral erg moeilijk om in een hokje te duwen. Gaan we ook niet doen dus. Kijk hieronder maar eens naar de allereerste single van het nieuwe album ‘We Go Round’. Als je nog niet overtuigd was van deze Vlammende Vlamingen editie, dan ben je dat nu wel.