Breek: Drum n Bass o.a. State of Mind


line up: State of Mind (SOM Music, NZ) + Silvahfonk (Demand Records, NL) + Nymfo (Commercial Suicide, NL) + Proxima (Shogun Audio, NL) + MC Ebony (Star Warz, BE)


Een bijzondere gast uit Nieuw-Zeeland deze jubileum editie van Breek! Numero 15 alweer!

Jawel hoor, een nieuwe Breek staat weer klaar! De succesvolle laatste editie heeft laten zien dat Drum and Bass nog altijd volop leeft in Eindhoven, vandaar dat Breek onverminderd voort raast!

Na een dollemansrit van ongeveer twee en een half jaar zijn we op een memorabel punt belandt: op 21 april zal de 15e editie alweer plaatsvinden. Een momentje om even stil te staan bij al het moois wat Breek heeft voortgebracht; denk aan optredens van S.P.Y. en The Qemists, het Hongaarse geweld van Chris.SU en Jade, en natuurlijk ouwe rotten in het vak Bad Company en Storm die lieten zien dat ze een zaal nog altijd aan het bewegen kunnen krijgen.

Echter, het moge duidelijk zijn dat deze reis zonder jullie aanhoudende enthousiasme al vroegtijdig tot een noodgedwongen eind was gekomen. Onze hulde en dank gaat dan ook uit naar de vaste groep ravers die bleven terugkomen, en natuurlijk ook naar iedereen die uit nieuwsgierigheid een avond mee kwam springen. Dat is uiteindelijk waar wij het voor doen!

Goed, aandacht voor de komende Breek nu. Om in verse new skool sferen te blijven, wederom een act wiens bijdrage aan de drum and bass scene zich vooral de afgelopen jaren heeft doen gelden. Na releases op onder andere Subtitles, 31 Records en CIA records besloot dit duo in 2007 een eigen label op te zetten. Met het heft nu stevig in eigen hand is wereldwijde erkenning onvermijdelijk: bereid je voor op volledig verlies van lichaamscontrole door niemand minder dan State Of Mind!

Voordat het zo ver is komt de Amsterdamse dj Silvahfonk Eindhoven vereren met een opwarmset. Reken op een soepele mix van melodieuze rollers en staccato steppers, strak en enthousiast achter elkaar gedraaid. Perfect om de avond mee van start te laten gaan, dus zeker niet te missen!

Het hoeft vanwege vanzelfsprekendheid eigenlijk niet meer vermeld te worden, jullie residents Proxima en Nymfo doen uiteraard ook weer een setje.
Kom met ons de mijlpaal van Breek vieren in een editie die zal worden gedomineerd door stevige hits voor de voetjes van de vloer en handjes in de lucht, Hier moet je bij zijn!