Ben Caplan & The Casual Smokers


+ Jeroen Kant (solo)


25 lentes jong maar met de baard, muziek en stem van een doorleefde troubadour waar Tom Waits jaloers op zou zijn!

Ben Caplan & The Casual Smokers
Afgelopen oktober verzorgde deze baardmans het voorprogramma van C.W. Stoneking. Ben moet ontzettend blij zijn geweest met de beloning van het publiek. Hij verkocht die avond namelijk 80 cd’s van zijn album ´In the Time of the Great Remembering´! Je begrijpt dat het een bloedmooi concert was. Vanavond komt Caplan terug met zijn The Casual Smokers als headliner in de kleine zaal.

De strot van Caplan klinkt zelf minstens zo doorrookt als de naam van zijn begeleidingsband. De Canadees wordt daarom niet zelden vergeleken met Tom Waits, en eerlijk is eerlijk; beide mannen maken tijdloze muziek die varieert van crooners, rauwe blues, swingende gipsy en de varianten daartussen. Ben Caplan grijpt net als bijvoorbeeld C.W. Stoneking terug op een verleden vol heroïek, romantiek en pure liedjestovenarij. En dat klinkt heel fijn!

Jeroen Kant
Na het winnen van de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland in 2011 gaat het de Brabander behoorlijk voor de wind. Met zijn Nederlandstalige folkliedjes over liefde, humor en zelfspot proclameert de jonge Kant als een ware troubadour. De pers spreekt over 'een onmiskenbaar groot talent' en er worden vergelijkingen gemaakt met onder meer Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot.