Uitverkocht

Ólafur Arnalds


A Close Encounter With...


+ Bram Stadhouders


Prachtmuziek uit Ijsland, Ólafur Arnalds is er de meester in!

De IJslandse componist en wonderkind Ólafur Arnalds maakt modern klassieke minimal music met een postrock inslag. Minimalistische pianopartijen, overladen met strijkers en zachte electronica. Onaards en intens, je waant je in het magische Ijslandse landschap. Dit klinkt misschien wat zwaar allemaal, maar dat valt erg mee. Het is vooral erg mooi!

In de kleine zaal van het Muziekgebouw zal Arnalds in eveneens kleine bezetting langskomen en het publiek met zijn vleugel op een indrukwekkende reis meenemen met klanken die alleen hij uit een piano kan halen. Hij maakt gebruik van speciale effectmachines en looppedalen en schrik er niet voor terug om ter plekke een nieuw stuk te componeren. Het blijft hierdoor altijd een verassing hoe de avond met Ólafur er precies uitziet, maar reken er maar op dat je er stil van wordt! Naast de vleugel krijgt hij vanavond nog steun van viool en cello die de reis met hemelse strijkjes zullen vergezellen.

Bram Stadhouders
Deze man verwarmt de zaal voor met zijn prachtige soundscapes gemaakt met enkel gitaar en een hoop effectbakken. De Nederlandse componist en gitarist kan alles: van improviseren tot filmische collages die laagje voor laagje worden opgebouwd. De term 'filmische muziek' was nog nooit zo op z'n plaats.