Regio showcase Popsport Brabant


Welke act heeft zichzelf het beste ontwikkeld bij Popsport Brabant en mag doorstromen naar het landelijke Popsport traject? Tijdens de Regio Showcase wordt dit bepaald.

Het BKKC (Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur) organiseert jaarlijks de Brabantse voorronde van het coachingsprogramma PopSport. Dit project is bedoeld voor jonge muzikanten, van tussen de 12 en 19 jaar, die verder willen in de popmuziek. In de Regio Showcase laten alle deelnemers van Popsport Brabant aan de jury zien hoe zij zich tijdens het traject ontwikkeld hebben. De act die de meeste groei heeft doorgemaakt mag deel gaan nemen aan het landelijke Popsport traject. Dit seizoen vindt Popsport plaats in nog zes andere provincies, bij alle zeven wordt de meest belovende act geselecteerd om door te stromen naar het landelijke traject waarin ze o.a. een dag aan de slag gaan in Kytopia en optreden tijdens het landelijke Popsport festival.

Er doen dit jaar tien verschillende acts mee aan Popsport Brabant. Vijf bands: No More Jack, Tass Finner, As Own As We, The Gooch en Straight From The Fridge. Een singer-songwriter: Djurre van Dijck, een componiste: Fall~ en drie hiphopacts: Mic, JMD en Romal Shenwari.
Tijdens de editie 2011-2012 vinden er regionale voorrondes plaats in de provincies Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Drenthe. Over een periode van drie maanden leren de popsporters van gevestigde professionals uit het muziekveld hoe hun spel vetter kan klinken, hun lyrics beter overkomen en hun performance meer knalt. Daarnaast gaan ze ook aan de slag met de zakelijke kant: “Hoe regel je eigenlijk optredens?” en “Hoe kom ik aan meer fans?” Kortom, alles wat je als muzikant moet kunnen om steviger in je schoenen te staan in de woelige wereld van de popmuziek.