Brandend Zand Presenteert: Gemma Ray + Hymn for Her + Man From The South + Nouveau Vélo


Gemma Ray (UK) + Hymn for Her (USA) + Man From The South + Nouveau Vélo


Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een Brandend Zand alternatief voor carnaval!

Brandend Zand presenteert ook in de winter van 2012 een fijn alternatief voor carnaval!Singer/songwriters, duo’s, bands, hoe je de muzikanten ook noemt, in het Klokgebouw op Strijp-S staat vanavond een line up van zeer bijzondere acts op het programma. En reken maar dat het Klokgebouw intiem kan aanvoelen. Maar misschien weet je dat nog wel, als je afgelopen jaar bij C.W. Stoneking en Mozes and the Firstborn aanwezig was. En je carnavals-outfit mag in de kast blijven. Ook mooi!

Gemma Ray (UK)
Pop-noir, een fluistermeisje maar dan stoer, rockbitch, je kunt de Britse Gemma Ray op tientallen manieren aankondigen. Een dame met fijne songs is misschien de beste, want die maakt ze! Gemma speelde al met bands als Grinderman en Kitty, Daisy and Lewis en nam haar coveralbum ‘It’s A Shame About Gemma Ray’ op met Matt Verta-Ray -geen familie- van Heavy Trash. Haar binnenkort te verschijnen baby heet ‘Island Fire’, een titel die verwijst naar de uitbarsting van de vulkaan op IJsland in 2010. Gemma strandde daardoor een maand lang in Australië en begon maar meteen aan een nieuw album dat verschijnt in april. 


Hymn for Her (USA)
Dit duo en stel uit The States nam onlangs een compleet album getiteld ‘Lucy & Wayne and The American Stream’op in hun caravan uit 1961! Tussen het touren door knalden ze hun heerlijke songs op tape in hun ‘Bambi’, zoals ze die trailer liefkozend noemen. In die camper wonen naast Lucy & Wayne overigens ook nog een baby en een hond, dus het is er goed druk! Laat je veroveren door Hymn for Her met hun liedjes op dobro, banjo drums en gezongen door bullet microfoons. Ohja, ze swingen hard!

Nouveau Vélo (NL)
Gaat dit de Eindhovense, nou vooruit, Helmondse band van 2012 worden? Zou zomaar kunnen. De heren brachten terloops alweer hun tweede EP uit en stonden in september al op de Effenaar-planken tijdens Club 3voor12/Eindhoven, waar ze bewezen niet alleen superfijne songs te kunnen opnemen, maar ook live te kunnen overtuigen. Heerlijk gruizige indie met een twist! Check hun nieuwe EP ‘Moestuin’ voor noppes op Bandcamp.

 


Man from the South
Woody & Paul’s Paul van Hulten nam enkele jaren gelden een donker, grotendeels akoestisch soloalbum op dat al snel op de plank belande. Gelukkig werd het onlangs heel hard van die plank afgetrokken en verschijnt het debuut van Man From the South binnenkort op vinyl. Zijn muziek is het soort waar je niet teveel over moet lullen, of zoals hij zichzelf omschrijft: ‘Ik ben Man From the South, een man van weinig woorden’. Maar bloedmooie songs schrijven en zingen kan hij wel.
Dj Woody (NL)
Voor, tussen en na de live muziek mag er natuurlijk ook stiekem wat gewiebeld worden op fijne deunen. Dj Woody voorziet daarin. De beste man heeft inmiddels een platencollectie opgebouwd waar je ‘u’ tegen zegt, maar waar je vooral ontzettend van kan genieten.