Crippled Black Phoenix


+ Dan San


Crippled Black Phoenix

Het geweldige en unieke postrock, freakfolk en stonerprog gezelschap komt terug naar Eindhoven!

Crippled Black Phoenix is een Britse band met een verhaal. Het begint in 2004 bij ex-Electric Wizard drummer Justin Greaves die thuis wat opnames maakt van ideeën. Dankzij technische hulp uit Mogwai-kringen en het vinden van geschikte bandleden krijgt het project snel vorm en worden de eerste nummers opgenomen in 2006. Hun laatste wapenfeit is het onlangs verschenen album '(Mankind) The Crafty Ape'.

Lees hier de recensie op Rockblog.

De muziek van Crippled Black Phoenix laat zich niet heel gemakkelijk omschrijven. Je zou het een mix van postrock, freakfolk en stoner-prog kunnen noemen. De songs worden ‘endtime ballads’ genoemd, refererend aan het donkere, soms apocalyptische karakter van de songs, maar ook aan de vervreemde mengelmoes van genres en het gebruik van Victoriaanse instrumenten. Niet over lullen, maar ervaren, dat is eigenlijk het voornaamste dat je over Crippled Black Phoenix kan zeggen. Bij deze.

Dan San
Deze Belgen maken prachtige folk en gieten dat in een onweerstaanbaar catchy jasje. Sigur Ros en Mumford en Sons zijn ongewtijfeld op de platenspeler geweest bij dit viertal en dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Hun debuuutalbum 'Domino' is net verschenen en gooit superhoge ogen in de Belgische en Nederlandse pers. Topavond dit!