Uitverkocht

Fu Manchu


play 'The Action Is Go' in its entirety


+ The Shrine


Fu Manchu

Stonerhelden Fu Manchu stellen vanavond 'The Action is Go' in zijn geheel voor!

Vraag: Wie zijn koningen van de fuzz, wah wah solo’s en wapperende broekspijpenclichés in recensies uit de jaren ‘90? Fu fucking Manchu! Vanavond integraal hun album ‘The Action is Go!’ uit 1997.

En als je er afgelopen jaar bij was (foto) tijdens de integrale versie van die andere klassieker, ‘In Search Of…’, dan weet je dat de gitaren vanavond goed mishandeld gaan worden. Het vierde album van deze Californiërs dendert in sneltreinvaart uit de speakers en laat een band in topvorm horen. Of dit komt dankzij de net ingelijfde Kyuss-drummer Brant Bjork, of door het feit dat voorman Scott Hill zijn ballen bij elkaar raapt en zich voor het eerst een echt frontman toont is niet belangrijk. Misschien is die topvorm wel toe te schrijven aan de meest fantastische fuzzriffs en spacesounds uit de gitaar van Bob Balch. ‘The Action is Go’ is het meest veelzijdige, hardste en tevens meest samenhangende album dat de groep afleverde. Origineel op vinyl in huis? Goed bewaren dan, want die wordt geld waard!

Foto: Dave van Hout
 Foto: Dave van Hout

De punk van Black Flag klinkt door in dit album, maar ook Hawkwind en echo’s van generatiegenoten Kyuss en Monster Magnet zijn alom aanwezig. Fu Manchu is cool, groovy maar ook snoeihard; een erfenis uit hun hardcore verleden. De ultieme stonertracks als ‘Evil Eye’ en ‘Burning Road’ worden dan ook zonder blikken of blozen ingeruild voor de punkrock van ‘Nothing Done’. En voor je het weet zit je met je kop in de ruimte tijdens de minutenlange trip ‘Saturn III’. We zullen de ‘wapperende broekspijpen’, ’legendarische show op voorhand’ en ‘oordoppen verplicht’ maar in de kast laten. Dat heeft deze show niet nodig.