Frisofeest XL


Gezellig met een zachte gay.

In februari zal Friso voor een maandje verhuizen naar de grote zaal. Dit heeft alles te maken met het thema deze maand: Liefde. En zoiets moet natuurlijk wel de ruimte krijgen om te groeien, dus deze maand zullen we in de grote zaal te vinden zijn!

Het Frisofeest is 20 jaar geleden ontstaan en is inmiddels uitgegroeid tot een bekend feest voor homo’s, lesbo’s, bi’s, hetero’s en friends die de voetjes van de vloer laten gaan tijdens dit feest. Met goede muziek en een ongedwongen sfeer weten we al 20 jaar elke maand feestelijk af te sluiten. Een jaarlijks terugkerend thema is de Friso Dating Show. Dansen en de kans op daten, dat willen we allemaal wel!

Viel Valentijn een beetje tegen? Geen kaart gehad, of juist geen durven versturen? Een roos voor de deur gevonden met op het kaartje “Fijne Valentijn, je moeder”? Dan is het een goed idee om Valentijnsdag nog eens over te doen op de laatste vrijdag van februari en Friso gaat je daar bij helpen.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een nummer opgeplakt. Zie je iemand die je een fijne avond wil wensen, of uit wil nodigen voor een drankje? Kijk goed naar het nummer en schrijf je bericht op een papiertje. Achter in de zaal staat het Friso-team klaar om je persoonlijk geschreven briefje aan te nemen en zorgen deze Cupido’s er voor dat op het grote scherm het nummer geprojecteerd wordt voor wie er een berichtje binnengekomen is. Geheel anoniem natuurlijk, want we blijven wel een beetje in de liefdestraditie!

Soms moet je de liefde een handje helpen en Friso geeft niets liever dan het spreekwoordelijke duwtje in de goede richting. Zeg nou zelf, de kans op liefde is het entreekaartje toch wel waard?

Tot snel! Tot Friso! Tot liefde?

Frisofeest staat stil bij ongeluk naamgenoot
Het Friso-team is natuurlijk geschokt door het ongeluk van de man waar het feest zijn naam aan ontleend heeft. Twintig jaar geleden hebben de geruchten over de eventuele homoseksuele geaardheid van prins Friso er gekscherend toe geleid dat het feest de naam Friso kreeg. Ondertussen, twintig jaar later, heeft het feest zijn eigen naam gemaakt en voor veel bezoekers is er geen verband meer tussen de naam van de prins en de naam van het feest. Daarom zal Friso XL ook gewoon doorgaan.

Omdat het Friso-team toch niet helemaal ongemoeid gebleven is over het tragische ongeval van de prins bieden we de mogelijkheid om een donatie te maken ten behoeve van de organisatie die verantwoordelijk is voor de reddingsacties bij lawineongevallen, namelijk http://www.bergrettung.at/. Deze organisatie heeft ook hulp verleend bij het lawineongeluk waar prins Friso bij betrokken raakte. Bij de garderobe zal tijdens Friso XL de mogelijkheid zijn om een donatie te maken en op deze manier medeleven te tonen.

Stond eerder in